Roglic beantwoordt de vraag waar iedereen een antwoord op wil: Waarom gaat hij weg bij Jumbo-Visma? Wielrennen
Wielrennen

Roglic beantwoordt de vraag waar iedereen een antwoord op wil: Waarom gaat hij weg bij Jumbo-Visma?

Roglic beantwoordt de vraag waar iedereen een antwoord op wil: Waarom gaat hij weg bij Jumbo-Visma?

Primoz Roglic weg bij Jumbo-Visma, wie had dat twee of drie jaar geleden kunnen denken? De Sloveen, die als kopman de volledige weg van de ploeg richting de wereldtop meemaakte, lijkt er weinig last van te hebben. Zijn nieuwe ploeg wordt pas na de Ronde van Lombardije bekend, maar In de Leiderstrui stelde hem na zijn gewonnen Giro dell'Emilia de vraag die bij iedereen op de lippen brandde: Waarom?

De geruchten over een vertrek van Roglic deden de afgelopen weken al de ronde, helemaal toen recent bekend werd dat Jumbo-Visma nadenkt over een fusie met over overname van Soudal-Quick Step. Maar pas bij de start van de Giro dell'Emilia kwam het hoge woord eruit bij Roglic zelf: 'Ik verlaat Jumbo-Visma inderdaad. Maar alle details zullen pas na mijn laatste wedstrijd van dit jaar naar buiten worden gebracht. Ik kijk er nu vooral naar uit om te koersen', zo klonk het kort.

Na de finish nam Roglic voor deze website uitgebreider de tijd om in te gaan op zijn verrassende vertrek. Op de vraag of het gek voelde om in de Giro dell'Emilia in één van de laatste keren in het geel en zwart te rijden, knikt de Sloveen. 'Natuurlijk is het speciaal. We hebben samen zoveel bereikt. Maar dingen blijven ook hetzelfde, heh! Richting het Italiaanse najaar was er weinig anders en ik ben hier om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Dat zal ik ook de volgende races doen, daar ligt nu mijn focus.'

Lees verder onder de foto

Roglic beantwoordt de vraag waar iedereen een antwoord op wil: Waarom gaat hij weg bij Jumbo-Visma?
Roglic zegevierde in de Giro dell'Emilia

Roglic zegt dat het voor beide partijen beter is

De grote vraag is alleen: waarom vertrekt Roglic? Bij Jumbo-Visma werd hij recent door directeur Richard Plugge nog 'de koning' genoemd en hij heeft voor 2024 en 2025 nog een contract. 'Euhhh, ja, euhhh, alles kwam samen', zoekt hij duidelijk naar de juiste woorden. 'Mijn persoonlijke doelen en hoe alles gaat... Samen hebben we besloten om het op deze manier af te sluiten. Dat is beter voor beide partijen, daar ben ik zeker van. Ik kijk uit naar nieuwe uitdagingen.'

Waar die nieuwe uitdaging ligt, dat wordt dus in principe na de Ronde van Lombardije bekendgemaakt. Logisch, aangezien dat de laatste koers van Roglic voor Jumbo-Visma wordt. Naar verluidt zijn INEOS Grenadiers en Lidl-Trek het meest waarschijnlijk als potentieel nieuwe bestemmingen. Bij Jumbo-Visma had Roglic in 2024 in ieder geval moeten concurreren om het kopmanschap met Jonas Vingegaard, met Sepp Kuss die zich in de Vuelta a España plots ook als grote rondewinnaar aandiende. In een mogelijke fusie met Quick Step is natuurlijk ook Remco Evenepoel een belangrijke factor.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws