Jumbo-Visma lijkt in te stemmen met vertrek 'koning' Roglic; verschillende kapers op de kust Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma lijkt in te stemmen met vertrek 'koning' Roglic; verschillende kapers op de kust

Jumbo-Visma lijkt in te stemmen met vertrek 'koning' Roglic; verschillende kapers op de kust

Met de mogelijke superfusie tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step moet er ook ruimte gemaakt worden in het rennersbestand bij de twee ploegen. Enkele teams proberen al maanden, jaren Primoz Roglic te verleiden tot een vertrek bij de Nederlandse ploeg, wat nu toch een reële optie lijkt.

Voornamelijk Lidl-Trek en INEOS Grenadiers waren recent in de markt voor Roglic, al werd die interesse snel klein gemaakt door vertegenwoordigers van Jumbo-Visma. Richard Plugge noemde de Sloveen meermaals de koning van zijn ploeg. 'Primoz laten gaan? Dat zou wel heel naar zijn, hij is onze koning. Volgens mij is het een onzinverhaal', aldus de CEO. Dezelfde woorden bij Merijn Zeeman deze week. 'Dat is nieuws voor mij, dus het is niet correct.'

Volgens Daniel Benson van GCN is er na de mogelijke fusie met de ploeg van Patrick Lefevere echter toch een ommezwaai gekomen en zou Roglic alsnog mogen vertrekken bij de Nederlandse ploeg. Een teambaas vertelde hem dat de Sloveen inmiddels op de markt zou zijn. 'Het is echter moeilijk wat er gaat gebeuren, vooral met het recente fusienieuws. INEOS wil hem graag hebben, maar mijn gevoel zegt me dat er nog ploegen in de race zijn.' Dat zou dan om onder meer Bahrain Victorious, Lidl-Trek en Movistar gaan. Alledrie die ploegen hebben inmiddels via verschillende wegen al laten weten dat ze openstaan voor de komst van de ronderenner.

Velt Roglic nog voor zondag oordeel over zijn toekomst?

Benson meldt dat Jumbo-Visma inmiddels geaccepteerd dat de drievoudig winnaar van de Vuelta mogelijk zal vertrekken bij de formatie. Wielerflits-journalist Raymond Kerckhoffs stelt zelfs te weten dat Roglic nog voor aankomende zondag, 1 oktober, een definitief oordeel zal vellen over zijn toekomst voor de komende twee jaar. Hij meldt dat INEOS vol achter de Sloveen aan zit en daar ook knaken voor over heeft, maar vooralsnog is er nog geen definitieve klap op gegeven voor de nabije toekomst. Daarvoor is het nog wachten, maar waar rook is, is doorgaans vuur...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws