'Fusie' en 'Roglic' zijn voor even verboden woorden in het peloton: 'We weten allemaal van niets' Wielrennen
Wielrennen

'Fusie' en 'Roglic' zijn voor even verboden woorden in het peloton: 'We weten allemaal van niets'

'Fusie' en 'Roglic' zijn voor even verboden woorden in het peloton: 'We weten allemaal van niets'

De hoofdpersonen in de twee belangrijkste verhaallijnen in de wielersport op dit moment hebben er geen problemen mee om erover te praten, maar dat is bij de rest wel anders. Het peloton wacht met bange hartjes af op het nieuws over een eventuele fusie (of overname) tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step aan de ene kant en de inmiddels bevestigde transfer van Primoz Roglic aan de andere kant.

In de Leiderstrui trok zaterdag naar de Giro dell'Emilia, waar een hoop namen aan het vertrek stonden die direct of indirect te maken hebben of krijgen met de potentiële veranderingen. Eerst maar eens Roglic, die zelf bij de start en na de finish aangaf dat hij gaat vertrekken bij Jumbo-Visma. Een bevestiging van de geruchten, waarin werd en wordt gesteld dat onder meer INEOS Grenadiers en Lidl-Trek vooraan staan als het gaat om de Roglic-deal.

De Sloveen is duidelijk geen gespreksonderwerp binnen die teams, of ze weten het knap te verbloemen. 'Pfoe, ik weet het niet, het zijn geruchten hè', lachte Giulio Ciccone namens Lidl-Trek na de streep op de San Luca. Thymen Arensman had namens INEOS dezelfde reactie voor de start: 'Ik weet er helemaal niets van, alleen dat wat de media weet en wat de geruchten zijn. Ik heb verder geen flauw idee', antwoordt hij op de vraag wat hij van een eventuele komst van Roglic zou vinden.

Ook bij Jumbo-Visma is het nieuws vers, want Sam Oomen moest van deze website horen dat Roglic na dit seizoen vertrekt bij de ploeg. Dat doet hij overigens zelf ook, daar Oomen gaat koersen bij Lidl-Trek. Misschien treft hij daar z'n huidige kopman wel weer? Als hem de quotes van Roglic voor de voeten worden geworpen, reageert hij ietwat verbaasd: 'Oké, oké, daar weet ik niets van, dus daar kan ik nu geen antwoord op geven.' Hij heeft het liever over de zege van Roglic op de San Luca: 'Hij verrast me niet, maar het is evengoed hartstikke indrukwekkend.'

Lees verder onder de foto

'Fusie' en 'Roglic' zijn voor even verboden woorden in het peloton: 'We weten allemaal van niets'
Roglic (in het midden) was zaterdag gespreksonderwerp nummer één in de Giro dell'Emilia

Renners Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step weten (nog) niets van fusieplannen

De mogelijke fusie tussen Jumbo-Visma en Soudal-Quick Step was het andere gespreksonderwerp bij de Giro dell'Emilia. Met beide hoofdrolspelers op de startlijst waagde In de Leiderstrui ook hier een poging. Ilan Van Wilder van de The Wolfpack sloot zich aan bij de woorden van ploeggenoot Yves Lampaert: 'Ik ga die discussie niet aan, want we weten allemaal van niets. Het is in mijn ogen dan ook zinloos om het erover te hebben.'

Matteo Jorgenson glimlacht even later, als hij de logische fusie-vraag krijgt. De Amerikaan verruilt Movistar na dit seizoen voor Jumbo-Visma, maar in welke staat treft hij zijn nieuwe ploeg straks aan in december? 'Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren, ik heb niets gehoord', zo zegt hij eerlijk, op de vraag of er vanuit Jumbo-Visma al contact met hem of de huidige selectie is geweest.

Kortom: De woorden 'fusie' en 'Roglic' zijn voorlopig even verboden woorden in het peloton. Wat betreft de fusie-bom komt er desondanks steeds meer informatie naar buiten vanuit de ploegen zelf. Zo schreef Patrick Lefevere van Quick Step in een column op zaterdag nog concreet over de gemaakte afspraken. Richard Plugge, directeur van Jumbo-Visma, nam op zijn beurt in een officieel persbericht afscheid van Roglic.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws