Roglic beperkt door knieblessure in Baskenland: 'Moet me goed voelen op de fiets' Wielrennen
Wielrennen

Roglic beperkt door knieblessure in Baskenland: 'Moet me goed voelen op de fiets'

Roglic beperkt door knieblessure in Baskenland: 'Moet me goed voelen op de fiets'

Primoz Roglic is er niet in geslaagd om zijn titel in de Ronde van het Baskenland te verdedigen. De kopman van Jumbo-Visma kende een wisselend optreden met winst in de openingstijdrit, maar tegenvallende resultaten in de zwaarste etappes. Aan Cycling Weekly vertelt de Sloveen dat een knieblessure ten grondslag ligt aan zijn mindere prestaties.

Lees ook

‘Ik had wat problemen in de spier achter mijn knie voordat ik hierheen kwam, en tijdens de week werd het er duidelijk niet beter op. Het was allesbehalve een rustweek. Hoe dan ook, het is pijnlijk. Eerst moet ik mezelf goed krijgen, me goed voelen op de fiets, en dan zien we wel in de komende wedstrijden’, aldus Roglic.

‘We moeten het goed onderzoeken. We moeten echt goed kijken wat het is, om het op de beste manier te behandelen, zodat ik niet nog meer problemen krijg’, vervolgt Roglic, die voor deze maand nog de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik op zijn programma heeft staan.

Hoewel Roglic niet op zijn best was in het Baskenland, toonde hij zich wel in de slotrit door op de zwaarste klim van de dag aan te vallen en daarmee de finale te openen, mede om een goede uitgangspositie voor zijn ploeggenoot Jonas Vingegaard te verschaffen. Roglic besloot het klassement uiteindelijk als achtste. ‘Ik was simpelweg niet goed genoeg om de besten in de finale te kunnen volgen. Het zijn een aantal zware dagen geweest. Ik heb de afgelopen week alles gegeven. Als ploeg hebben we een aantal goede resultaten bij elkaar gefietst. Ik heb genoten van de mensen langs de kant en van het parcours’, laat Roglic via de ploegsite weten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws