Roglic denkt aan unieke mijlpaal in 'mini-grote rondes' van één week: 'Dat is wel iets wat me aanspreekt' Wielrennen
Wielrennen

Roglic denkt aan unieke mijlpaal in 'mini-grote rondes' van één week: 'Dat is wel iets wat me aanspreekt'

Roglic denkt aan unieke mijlpaal in 'mini-grote rondes' van één week: 'Dat is wel iets wat me aanspreekt'

Primoz Roglic is zich momenteel op Tenerife aan het voorbereiden voor dat wat er in 2023 komen gaat. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft zijn jaar opgebouwd rondom de Giro d'Italia, waar hij in aanloop naartoe slechts één koers zal betwisten: de Ronde van Catalonië.

Vanop de Teide sprak Roglic met de Sloveense pers. 'Het gaat goed met me. Ik heb geen last meer van mijn schouder, dus alles werkt zoals het hoort en ik ben gezond', liet hij weten. 'Tot nu toe verloopt alles volgens plan en zal ik klaar zijn voor de start van de Giro. Maar we zullen zien hoe we ervoor staan als we eind maart in Catalonië koersen, wat de eerste echte test gaat zijn.'

Dat is dan gelijk de laatste test, daar Roglic in april niet meer in actie komt. 'Na Catalonië heb ik weer een langer voorbereidingskamp voor de Giro gepland', stelt de Sloveen, die zich dus met training gaat voorbereiden op de Ronde van Italië. Wel kan hij in de Ronde van Catalonië een mijlpaal behalen: hij zou bij winst de eerste renner zijn die zes van de zeven 'mini-grote rondes' op zijn naam schrijft. Naast Catalonië horen ook het Baskenland, Tirreno-Adriatico, de Ronde van Romandië, Parijs-Nice, het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland bij dat rijtje, waarvan hij enkel Zwitserland ook niet wist te winnen.

'Dat is wel iets wat me aanspreekt', geeft Roglic toe. 'De Ronde van Zwitserland zou normaal ook een goede race voor mij moeten zijn, maar op de een of andere manier heb ik er nooit de tijd voor gevonden', aldus de man die voor het eerst sinds 2019 de Giro rijdt. 'De Giro is voor mij een wedstrijd die nog dichter bij me staat, een categorie apart samen met de Tour de France.'

De kopman van Jumbo-Visma zal onder meer Remco Evenepoel treffen en moet dus goed beslagen ten ijs komen in de drie tijdritten. 'Na de operatie was het voor mij moeilijker om op de chronofiets te zitten, maar inmiddels lukt het wel weer. Ik ga er zoveel tijd als mogelijk aan besteden.' In de Ronde van Catalonië zit overigens geen tijdrit, dus Roglic zal tot de openingsdag van de Giro moeten wachten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws