Zeeman en Jumbo-Visma moesten knopen doorhakken voor 2023: 'We zijn niet over één nacht ijs gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Zeeman en Jumbo-Visma moesten knopen doorhakken voor 2023: 'We zijn niet over één nacht ijs gegaan'

Zeeman en Jumbo-Visma moesten knopen doorhakken voor 2023: 'We zijn niet over één nacht ijs gegaan'

Jumbo-Visma heeft in een blog nog maar eens vooruitgeblikt op de ambities die de Nederlandse ploeg in de grote rondes van 2023 heeft. Merijn Zeeman, Wilco Kelderman en Jonas Vingegaard geven aan wat hen drijft voor de Giro d'Italia en Tour de France van komend seizoen.

Zeeman was als sportief directeur nauw betrokken bij het hele proces dat de ploeg de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en zal weinig seizoenen hebben gehad dat hij zo'n knopen moest doorhakken als het gaat om de verdeling van de renners. Zo zal Primoz Roglic, afgelopen jaren toch de eerste man bij het achttal van de Tour de France, komend jaar niet te zien zijn in La Grande Boucle.

'Bij die keuze zijn we niet over één nacht ijs gegaan', bekent Zeeman. 'Maar het sluit wel mooi aan op de ambities van Primoz. Hij reed enkele jaren geleden al een sterke Giro. Hij hoopt de komende editie een gooi te kunnen doen naar de eindwinst. We denken dat het parcours op het lijf van Primoz is geschreven. Hij zal omringd worden door een ijzersterk team. Onze ambitie is de Giro te winnen', herhaalt de Nederlander zijn woorden van na de ploegpresentatie eind december.

In die Giro zal Roglic ondersteund worden door Wilco Kelderman, die zich nu alweer op zijn plek voelt bij Jumbo-Visma. 'Het doet me goed om weer terug te zijn in een omgeving waarin het voor mij ooit allemaal begon. Ik miste de afgelopen jaren het familiegevoel dat hier bij deze ploeg zo heerst. Alles is hier tot in de details perfect geregeld. Ik kijk er heel erg naar uit om Primoz bij te staan in de Giro d’Italia.'

Vingegaard ervaart weinig druk als verdedigend winnaar Tour de France

De Tour de France moet andermaal het domein worden van Vingegaard. 'Het heeft iets magisch om te mogen starten met rugnummer 1', geeft de Deen aan. 'Ik sta nu met meer ervaring aan de start dan tijdens de laatste twee edities. Ik voel niet dat er nu meer druk is rond mijn persoon. Je kunt stellen dat de verwachtingen hoger zijn, maar anderzijds ook dat ik kan genieten omdat ik al een Tourzege op zak heb', analyseert hij nuchter als altijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws