Roglic en Vingegaard in bloedvorm naar Tour: 'Zaken gaan goede kant op' Wielrennen
Wielrennen

Roglic en Vingegaard in bloedvorm naar Tour: 'Zaken gaan goede kant op'

Roglic en Vingegaard in bloedvorm naar Tour: 'Zaken gaan goede kant op'

Jonas Vingegaard en Primoz Roglic hebben in het Critérium du Dauphiné aangetoond klaar te zijn voor de naderende Tour de France. De twee zijn blij met het verloop van de slotrit, waar ze een mooi een-tweetje opvoerden.

Op de laatste beklimming van de dag zette Jumbo-Visma de puntjes op de i, nadat de ploeg al de gehele week indruk maakte. Nadat alle ploeggenoten van de kopmannen hun werk hadden gedaan, wist Vingegaard met één versnelling de rest van de concurrenten uit het wiel te knallen. Roglic en hij hoefden vervolgens alleen nog maar met elkaar de finish zien te halen.

Vingegaard: 'Ben terug op een hoog niveau'

'Het is ongelofelijk', vertelt Vingegaard in zijn flashinterview. 'We hadden gepland dat ik zou aanvallen en dat Roglic mij zou volgen. Daarin zijn we geslaagd', onthult de Deen met trots het vooraf opgestelde strijdplan. 'We kunnen erg blij zijn met hoe de wedstrijd verlopen is.' Roglic gunde Vingegaard vervolgens de ritzege.

Vingegaard liet met zijn werk zien een wat mindere periode achter zich te hebben gelaten. 'Tijdens de klassiekers had ik niet mijn beste tijd, maar gelukkig ben ik nu weer terug op een hoog niveau. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee', klinkt het bij de op dat moment nog uithijgende coureur. Precies op tijd voor de Tour de France dus: 'Het zal moeilijker voor ons zijn om daar één en twee te worden, maar we mikken er wel op dat één van ons die race wint.'

Roglic: 'Zaken gaan de goede kant op'

Ook Roglic is vrolijk gestemd na zijn klassementszege. Hij wil in zijn interview na afloop van de race niet alleen Vingegaard bedanken, maar ook de rest van het team. 'Zij hadden alles onder controle en een geweldig karwei geleverd. Op de slotklim was Jonas vervolgens supersterk. Het was een gekkenhuis', lacht de Sloveense kopman van Jumbo-Visma.

Roglic heeft door het sterke optreden flink wat motivatie getankt voor de Tour de France: 'We hebben nog wat extra werk te doen, maar je kunt zien dat de zaken de goede kant op gaan.' Hij sluit af met een grapje: 'De Tour de France zal voor mij een mooie voorbereiding op de Vuelta a España zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws