Roglic na crash van start in zesde Touretappe: 'Twee minuten aan de broek, maar gaan ons herpakken' Wielrennen
Wielrennen

Roglic na crash van start in zesde Touretappe: 'Twee minuten aan de broek, maar gaan ons herpakken'

Roglic na crash van start in zesde Touretappe: 'Twee minuten aan de broek, maar gaan ons herpakken'

Primoz Roglic staat donderdag aan de start van de zesde etappe in de Tour de France, meldt Velonews. De Sloveen van Jumbo-Visma liep in de vijfde etappe een schouderblessure op, waarbij hij zijn schouder weer in de kom moest duwen. Roglic kan desondanks wel gewoon verder.

Richard Plugge vertelde bij Het Laatste Nieuws dat er goed is geëvalueerd na de vijfde etappe. 'De schade voor Jonas (Vingegaard, red.) valt mee, voor Primoz is het heel treurig dat er een hooibaal op de weg wordt getrokken door een motard. Je kunt alle scenario's bespreken en hij zat perfect voorin, maar dit is echt zonde. Twee minuten aan de broek, we gaan ons herpakken.'

Geel en groen blijven de hoofddoelen, Plugge wil nog niet praten over een andere rol voor Roglic. 'Hoe we het gaan doen, dat zal blijken.' Dat beaamt ook ploegleider Arthur van Dongen. 'Het was een klap voor Primoz, pure pech. Het is niet de eerste keer dat hij dit meemaakt en hij zet de knop snel om. Zijn nacht was niet al te goed door schaafwonden op de rug, dus we gaan kijken hoe hij zich erdoor slaat.'

Bij de NOS doet ook ploegleider Frans Maassen een duit in het zakje als het over Roglic gaat. 'Je ziet nooit iets aan hem, hij is een keiharde bikkel. Gister na de koers was hij wel gehavend. Een schouder uit de kom heeft hij wel vaker gehad, maar het is niet lekker natuurlijk. We staan met Jonas heel kort en met Primoz had het erger kunnen zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws