Aanvallers ruiken hun kans, dag na de kasseien: 'Ik zie niet wie er in het peloton wil achtervolgen' Wielrennen
Wielrennen

Aanvallers ruiken hun kans, dag na de kasseien: 'Ik zie niet wie er in het peloton wil achtervolgen'

Aanvallers ruiken hun kans, dag na de kasseien: 'Ik zie niet wie er in het peloton wil achtervolgen'

De zesde etappe van de Tour de France heeft een finish voor punchers, maar lijkt een voorbode voor een succesvolle vlucht. 220 kilometer controleren, daar zit niemand op te wachten na een zware kasseienrit. Aan de start van de zesde etappe stonden de aanvallers dan ook te popelen.

Mads Pedersen probeerde het deze Tour al in de tijdrit en twee massasprints, maar verder dan wat knappe ereplaatsen kwam de Deen van Trek-Segafredo nog niet. Misschien vanuit de vlucht? 'We zullen van voren moeten zitten en zorgen dat er mannen van ons meegaan. Het is een etappe die ik vooraf had omcirkeld, maar ik zal de ploeg helpen en als het even kan, zelf mee zitten. Als ik mee kan gaan, zijn de kansen groot dat ik een kans krijg op ritwinst.'

Ook bij Lotto Soudal stond men te trappelen van ongeduld, want dit is wel een rit voor Tim Wellens. 'Het is speciaal om in België (Binche, red.) te starten en ik zou graag mee zitten in de vlucht. Ik hou van deze selectieve etappes, maar ik ben niet de enige die deze heeft aangekruisd.' Ook ploeggenoot Andreas Kron wil namelijk wel mee. 'Het wordt zwaar om in de kopgroep te komen, maar de kansen zijn er. Ik zie niet wie er in het peloton meteen wil achtervolgen, buiten mannen als Van Aert en Pogacar. Het pak zal een rustige dag willen na gisteren en de etappe van morgen', zo doelt hij op de aankomst bovenop La Super Planche des Belles Filles.

Kasper Asgreen is bij Quick Step-Alpha Vinyl een naam voor een etappe als deze. De Deen heeft echter een slechte voorbereiding gehad en hij is nog steeds op zoek naar z'n topvorm. 'Die ga ik op de korte termijn niet vinden, ik mis een beetje de power. Ik denk dat de kopgroep zal wegblijven, dus we willen mee zitten. De hele ploeg heeft een vrije rol, al zijn Cattaneo, Honoré en Bagioli op papier de meest geschikte namen voor deze aankomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws