Roglic naar de Tour de France? 'Wie weet, je weet nooit wat er gebeurt in het leven' Wielrennen
Wielrennen

Roglic naar de Tour de France? 'Wie weet, je weet nooit wat er gebeurt in het leven'

Roglic naar de Tour de France? 'Wie weet, je weet nooit wat er gebeurt in het leven'

Primoz Roglic (Jumbo-Visma) schreef na een enerverend duel met Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) in extremis de 106e editie van de Giro d'Italia op zijn naam. Als gevolg van die eindoverwinning trekt de Sloveense kopman van de succesformatie dagenlang als een waar popicoon langs verschillende steden in Nederland. Op dinsdag 30 mei stond een feestelijke dag met met de sponsoren op het programma en de NOS was daarbij aanwezig.

'Het voelt alsof ik nog aan de 22ste of 23ste etappe bezig ben', vertelt de ex-schansspringer nog niet helemaal beseffend wat voor spectaculaire gewaarwording er zich heeft voorgedaan. Wanneer hem gevraagd wordt of hij ook in de Tour de France acte de présence zal geven, antwoordt Roglic ietwat grappend. 'Nee. Misschien. Ik weet het niet. Dat zou dan etappe nummer 55 worden. Wie weet. Ik zeg altijd: je weet nooit wat er gebeurt in het leven, welke uitdagingen en kansen je krijgt. Maar over dat soort vragen wil ik nu niet nadenken. Ik wil nu graag naar huis, om alles wat er is gebeurd te laten bezinken. En om tijd door te brengen met mijn familie.'

'Ik gun hem nu vooral rust en herstel', aldus Jumbo-Visma-ploegleider Zeeman over Roglic, die in Nederland is voor een feestdag met sponsoren

Logischerwijs was ook ploegleider Merijn Zeeman aanwezig bij de plechtigheden, die zich hoofdzakelijk in Amsterdam afspeelden. Zeeman wil zich echter nog niet te veel bezighouden met wat er voor Roglic verder nog op de planning staat. 'Primoz gaat straks naar Slovenië en daar zal ook heel veel op hem afkomen', zo vertelt hij.

'Hij is net ook weer vader geworden en heeft zijn baby weinig gezien, want hij is vanaf december bijna non-stop op pad geweest met het team om zich voor te bereiden op dit grote doel. Ik gun hem nu vooral rust en herstel', concludeert de 44-jarige ex-amateurrenner stellig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws