🎥 Roglic rijdt verkeerd, maar overklast rivalen alsnog; Evenepoel zelfs met crash sneller dan Vingegaard Wielrennen
Wielrennen

🎥 Roglic rijdt verkeerd, maar overklast rivalen alsnog; Evenepoel zelfs met crash sneller dan Vingegaard

🎥 Roglic rijdt verkeerd, maar overklast rivalen alsnog; Evenepoel zelfs met crash sneller dan Vingegaard

Primoz Roglic heeft maandag indruk gemaakt in de openingstijdrit van de Ronde van het Baskenland. De Sloveen van BORA-hansgrohe startte net als zijn rivalen voor de eindzege vroeg en reed ze stuk voor stuk op flinke achterstand, voor zo'n korte tijdrit. En dat terwijl hij in de slotfase nog een bocht verkeerd nam...

Roglic opende zijn seizoen begin maart in Parijs-Nice en daar viel het allemaal nog een beetje tegen. Hij finishte als tiende in het eindklassement, in de eerste wedstrijd na zijn mythische tijdperk bij Visma | Lease a Bike. Dat moest beter en op dag één van de Ronde van het Baskenland toonde Roglic alvast goede benen.

In het openingsuur kwamen alle grote namen voor het klassement van het startpodium, waardoor ze allemaal dezelfde omstandigheden hadden. Roglic zette met 12.34 minuten een scherpe tijd neer, in een tijdrit van slechts tien kilometer in Irun. Juan Ayuso, die namens UAE-Team Emirates nog indruk maakte met tijdritwinst in de Tirreno-Adriatico - was aan de streep al zestien seconden langzamer.

Roglic en Evenepoel lopen vertraging op

Na Ayuso en Roglic kwamen Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en outsider Mattias Skjelmose in de baan. Geen van allen kwamen ze in de buurt van de toptijd. Skjelmose kwam op tien seconden nog het dichtste bij. Evenepoel (elf seconden) en Vingegaard (vijftien seconden) gaven meer toe. De wereldkampioen tijdrijden kende daarbij wel verzachtende omstandigheden, door een crash in de tweede bocht.

Roglic kende op zijn beurt gek genoeg ook geen perfecte tijdrit. In één van de laatste bochten schoot hij rechtdoor, waar hij linksaf had gemoeten. De BORA-leider verloor seconden, maar bleef heel rustig, draaide snel om en vervolgde zijn weg naar een geweldige eindtijd. In de uren die volgden zat Roglic lang op de hotseat en zag hij iedereen langzamer finishen. Jay Vine nestelde zich op zeven seconden nog wel op de tweede plek namens UAE-Team Emirates. Als Ethan Hayter namens INEOS Grenadiers eerder was gestart en niet op 't einde in de regen, had hij ook een gooi kunnen doen naar winst. Hij kwam nu negentien tellen te kort.

Uitslag etappe 1 Ronde van het Baskenland 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws