Deignan breekt arm in Vlaanderen, zwaar verdict voor Reusser: gebroken gehoorgangen, kaak en tanden Wielrennen
Wielrennen

Deignan breekt arm in Vlaanderen, zwaar verdict voor Reusser: gebroken gehoorgangen, kaak en tanden

Deignan breekt arm in Vlaanderen, zwaar verdict voor Reusser: gebroken gehoorgangen, kaak en tanden

Marlen Reusser en Lizzie Deignan zijn zondag zwaar gehavend uit de Ronde van Vlaanderen gevallen. Beide rensters lagen er in de openingsfase bij, toen een groot gedeelte van het peloton crashte. Het verdict voor beide vrouwen is niet mals.

Deignan wist al snel na de valpartij waar ze aan toe was. 'Scans wezen uit dat ze haar rechterarm gebroken heeft', aldus haar ploeg Lidl-Trek in een persbericht. Niet veel later werd het bericht ondersteund met een lachende Deignan op de foto. 'Een gebroken arm, maar geen gebroken moraal.'

Lees verder onder de foto

Reusser zwaar gehavend na crash

Voor Reusser liep het ook niet goed af in de Ronde van Vlaanderen. 'Voor mij kwam een renster ten val en ik had geen kans om haar te ontwijken', blikt de Zwitserse van SD Worx-Protime terug. 'Het gaat goed met mij en ik heb er vertrouwen in dat ik binnenkort weer helemaal gezond zal zijn.'

Toch is de lijst met blessures flink. Het team laat weten dat Reusser bij de crash acht tanden brak en tevens breuken opliep in kaak en beide gehoorgangen. Hoe lang ze uit de roulatie is, is niet duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws