Roglic verwacht pas half december weer te kunnen fietsen: 'Kan schouder alweer beetje bewegen' Wielrennen
Wielrennen

Roglic verwacht pas half december weer te kunnen fietsen: 'Kan schouder alweer beetje bewegen'

Roglic verwacht pas half december weer te kunnen fietsen: 'Kan schouder alweer beetje bewegen'

Primoz Roglic heeft van zich laten horen! De Sloveen van Jumbo-Visma werd enkele weken geleden geopereerd aan zijn schouder en het herstel verloopt voorspoedig, zo zegt Roglic (met zonnebril) via zijn officiële kanalen.

'Het herstel gaat zoals gepland. Ik kan mijn schouder alweer een klein beetje bewegen, al zal ik nog wel een maand moeten wachten voordat ik weer kan fietsen', zo klinkt het. Roglic zit overigens niet stil, want via zijn foundation Fundacija Primoža Rogliča wordt snel een kalender gepresenteerd.

Roglic werd op 10 oktober geopereerd aan zijn linkerschouder. 'Ze gaan een stuk van mijn bot af snijden en verplaatsen die naar de plek waar de dislocatie plaatsvindt. Pas na zes tot acht weken mag ik weer passief gaan sporten', zei hij al in een eerder stadium.

Wie doortelt vanaf 10 oktober komt rond half december uit. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat Roglic, zoals aangekondigd, gaat deelnemen aan een criterium in Monaco, eind november. Roglic viel de laatste jaren regelmatig op zijn schouder, waardoor een ingreep nodig was. De verwachting is dat hij komend seizoen weer topfit aan de start zal staan van de belangrijke koersen.

Video: Primoz Roglic geeft update


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws