Lappenmand Jumbo-Visma stroomt leeg: Kruijswijk maakt rentree in Japan, ook terugkeer Roglic is gepland Wielrennen
Wielrennen

Lappenmand Jumbo-Visma stroomt leeg: Kruijswijk maakt rentree in Japan, ook terugkeer Roglic is gepland

Lappenmand Jumbo-Visma stroomt leeg: Kruijswijk maakt rentree in Japan, ook terugkeer Roglic is gepland

De ziekenboeg van Jumbo-Visma stroomt na het seizoen langzaam leeg. De Nederlandse formatie had tijdens het seizoen te maken met enkele flink geblesseerde renners, die richting 2023 weer op de fiets aan het stappen zijn.

Zo maakte Steven Kruijswijk dit weekend in het ASO Saitama Criterium in Japan zijn rentree na zijn valpartij in de Tour de France. De Brabander brak in juli zijn schouderblad en sleutelbeen en moest daardoor direct een punt achter zijn seizoen zetten. In Japan verrichte hij kopwerk voor gele trui Jonas Vingegaard, die uiteindelijk tweede werd achter Alpecin-Deceuninck-sprinter Jasper Philipsen.

Lees verder onder de foto.

Steven Kruijswijk in Japan.
Steven Kruijswijk in Japan.

Roglic mocht na 'zes tot acht weken weer passief sporten'

Een andere man die een punt achter zijn seizoen zette na een val was Primoz Roglic. De Sloveen ging in de Vuelta tegen de vlakte na een aanvaring met Fred Wright, nadat hij eerder al de Tour moest verlaten. Roglic liet zich na het seizoen opereren aan een schouderblessure, maar lijkt eind november fit genoeg om weer te fietsen. Hij is namelijk aangekondigd voor het BEKING Criterium in Monaco, waar ook onder meer Kruijswijk en Tadej Pogacar mee zullen doen.

Dat is zeven weken na zijn operatie, wat toch wel een stevige ingreep was. 'Ze gaan een stuk van mijn bot af snijden en verplaatsen die naar de plek waar de dislocatie plaatsvindt. Pas na zes tot acht weken mag ik weer passief gaan sporten. Op deze manier kan ik me sterker voorbereiden op nieuwe uitdagingen in het nieuwe seizoen', liet Roglic begin oktober weten voor de ingreep.

Als regerend winnaar van het criterium in inwoner van Monaco kon Roglic niet passen voor het BEKING Criterium, dat op 27 november verreden wordt en mede georganiseerd wordt door UAE-coureur Matteo Trentin. Hij wist naast de twee Slovenen en de Nederlander ook onder meer Peter Sagan, Tim Wellens, Philippe Gilbert en Eliva Viviani te strikken voor de tocht, waarvan de opbrengst naar meerdere goede doelen gaat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws