Roglic wacht beslissend duel met Evenepoel: 'Reken op een mooi en spannend duel' Wielrennen
Wielrennen

Roglic wacht beslissend duel met Evenepoel: 'Reken op een mooi en spannend duel'

Roglic wacht beslissend duel met Evenepoel: 'Reken op een mooi en spannend duel'

Voor Primoz Roglic wacht vrijdag een doorslaggevende etappe in de Ronde van Catalonië. De vijfde etappe finisht namelijk op steile beklimming. De kopman van Jumbo-Visma kijkt uit naar een spannend duel met Remco Evenepoel.

Voor dat spannende duel werd donderdag eerst nog de vierde etappe verreden. Voor de klassementsrenners was het een ideale dag om de benen een beetje te sparen voor de laatste bergrit van vrijdag. De vierde rit werd een strijd tussen de vluchters en de aanwezige sprinters. De laatste groep trok aan het langste eind, waarna Kaden Groves de beste van de snelle mannen bleek.

Roglic mengde zich een beetje in de sprint om zijn leiderstrui te verdedigen. De Solveen staat in het klassement immers in dezelfde tijd als Evenepoel. ‘Na drie zware dagen was een etappe zoals die van vandaag wel welkom. De benen voelden nog wat zwaar aan na de ferme krachtsinspanningen van de voorbije dagen. Ik heb vandaag kunnen genieten van de omgeving en van de wielergekke fans’, blikt Roglic op de ploegsite terug op de etappe.

Roglic is met zijn gedachten al bij de etappe van vrijdag, die finisht in Lo Port na een klim van 8,6 kilometer aan bijna negen procent. Remco Evenepoel zei na afloop al dat er oorlog zal worden gemaakt. ‘Morgen kan niemand zich verschuilen. De slotfase is opnieuw slopend en de besten zullen bovendrijven. We gaan volle bak voor een zo goed mogelijk resultaat. Ik reken op een mooi en spannend duel’, aldus Roglic.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws