Pozzovivo laakt houding collega-renners: 'Het is volledig ongepast wat ze deden' Wielrennen
Wielrennen

Pozzovivo laakt houding collega-renners: 'Het is volledig ongepast wat ze deden'

Pozzovivo laakt houding collega-renners: 'Het is volledig ongepast wat ze deden'

Domenico Pozzovivo werd knap tweede in de derde etappe van de Coppi e Bartali. Na afloop onthulde hij op de site van Israel-Premier Tech dat de motivatie voor die prestatie een opvallende achtergrond had.

De geroutineerde pocketklimmer was namelijk niet te spreken over de houding van het peloton na een valpartij in de openingsfase. Pozzovivo werd daarbij opgehouden. ‘Ongeveer veertig renners zaten voor de val en besloten vol door te rijden. ‘Ik was woedend! Ik heb dat gebruikt als brandstof. Het is volledig ongepast wat ze deden. Ik zou gewacht hebben. Het was net na de start. Een paar jaar geleden was dit niet mogelijk geweest, maar de moraal in het peloton lijkt veranderd’ houdt Pozzovivo een tirade op de ploegsite.

Pozzovivo zette de woede ten positieve om. ‘Ik voelde dat iedereen op de limiet zat, dus ik viel aan.’ Ben Healy en Mark Padun van EF Education-EasyPost konden hem volgen. De drie streden daarna op een wielerbaan om de overwinning. ‘Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik op een velodroom sprintte’, aldus de 40-jarige Italiaan.

Het duurde lang voordat Pozzovivo een nieuwe ploeg vond. Uiteindelijk hapte Israel-Premier Tech toe. ‘Wie had gedacht dat ik zo snel een podiumplaats zou pakken? Ik heb mezelf verrast. Het blijkt dat mijn geest net zo sterk is als mijn lichaam en ik geloof dat ik nog niet klaar ben hier.’ Pozzovivo staat zesde in het klassement op 37 seconden van Mauro Schmid.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news