Rohan Dennis (Jumbo-Visma) verdedigt Australische tijdrittitel niet Wielrennen
Wielrennen

Rohan Dennis (Jumbo-Visma) verdedigt Australische tijdrittitel niet

Rohan Dennis (Jumbo-Visma) verdedigt Australische tijdrittitel niet

Zoek komende zondag (wegkampioenschap) en dinsdag (tijdrit) niet naar Rohan Dennis op de Australische kampioenschappen. De hardrijder van Jumbo-Visma zal niet aan de start verschijnen, zo bevestigde het team inmiddels aan In de Leiderstrui.

Zodoende krijgen de Aussies in de omgeving van Ballarat een nieuwe nationale kampioen tijdrijden, daar Dennis het kampioenschap begin 2022 nog met verve op zijn naam wist te schrijven. Destijds reed hij 1.13 minuut weg van Luke Durbdrige, die samen met Luke Plapp (INEOS Grenadiers) en Jay Vine (UAE-Team Emirates) nu als topfavoriet aangemerkt zal worden voor het kampioenschap tegen de klok.

Op de wegwedstrijd, die zondag in Buninyong wordt verreden, zal Dennis evenmin aanwezig zijn. Afgelopen jaar liet hij daar nog een DNF noteren, terwijl Chris Harper (inmiddels Jayco-AlUla) toen negende werd namens Jumbo-Visma.

Wel staat Dennis op de voorlopige startlijst van de Tour Down Under, een koers die hij in 2015 al wist te winnen. Als alles goed verloopt, zal hij daar de aanvoerder zijn van een verder volledig Nederlandse selectie met Robert Gesink, Lennard Hofstede, Milan Vader, Timo Roosen, Tim van Dijke en Jos van Emden. Met een proloog van 5,5 kilometer heeft de Aussie alvast een goede kans om de eerste leiderstrui te pakken in Adelaide.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws