Ewan legt Philipsen erop in razendsnelle massasprint in Ronde van Turkije Wielrennen
Wielrennen

Ewan legt Philipsen erop in razendsnelle massasprint in Ronde van Turkije

Ewan legt Philipsen erop in razendsnelle massasprint in Ronde van Turkije

Caleb Ewan heeft de eerste etappe van de Ronde van Turkije weten te winnen. De Australische sprinter klopte Jasper Philipsen in de massasprint. De renner van Lotto Soudal is daarmee tevens de eerste leider in de Turkse rittenkoers.

De Ronde van Turkije trapte af met een relatief vlakke etappe met start in Bodrum. De rit werd gekleurd door een kopgroep van zes renners, met Julen Irizar van Euskatel-Euskadi als enige renner uit het profcircuit van de partij. De groep greep een voorsprong van bijna vier minuten bij elkaar op het peloton, maar dat bleek niet voldoende om voor de dagzege te kunnen strijden. Rond de laatste heuveltjes van de dag werden zij ingerekend door de grote groep.

Chaos en aanvallen in slotfase

De afdaling van de laatste beklimming zorgde vervolgens voor enige chaos in het peloton. Deze was erg glad, waardoor sommige renners uiterst voorzichtig door de bochten gingen. Dat voorkwam niet dat er ook valpartijen te zien waren. Uiteindelijk kwam Patrick Bevin met een kleine voorsprong als eerste beneden aan, maar hij werd in de vlakke kilometers daarna weer ingerekend.

Het peloton leek daarmee af te stevenen op een massasprint, maar niet voordat er afgerekend werd met Sean Bennett. De renner was in de slotkilometers ontsnapt uit het peloton. Zijn voorsprong bedroeg zo'n twintig seconden, maar tegen een peloton op stoom was hij niet opgewassen. Door de sprintersploegen werd hij uiteindelijk tot de orde geroepen.

Peloton vecht het uit in massasprint

Vervolgens kwam het aan op de massasprint, die in dalende lijn verliep. Met een razende vaart wist Jasper De Buyst zijn sprinter Ewan aan het front te houden. De Australiër kon vervolgens zijn inspanning tot aan het einde vasthouden. Philipsen kwam nog sterk opzetten, maar kon niet over zijn concurrent heenkomen.

Uitslag etappe 1 Ronde van Turkije 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws