Rooijakkers en Niewiadoma delen kopmanschap Canyon-SRAM in Tour de France Femmes Wielrennen
Wielrennen

Rooijakkers en Niewiadoma delen kopmanschap Canyon-SRAM in Tour de France Femmes

Rooijakkers en Niewiadoma delen kopmanschap Canyon-SRAM in Tour de France Femmes

Na Team DSM en Trek-Segafredo heeft ook Canyon-SRAM Racing haar selectie voor de Tour de France Femmes bekendgemaakt. De Duitse formatie mikt met Kasia Niewiadoma en Pauliena Rooijakkers op een goed klassement in de Franse ronde.

Rooijakkers is bezig aan een ijzersterk seizoen. De Nederlandse schreef in mei Durango - Durango Emakumeen Saria op haar naam en wist in juni het bergklassement in de Ronde van Zwitserland te winnen. Haar volgende doel vind ze in het algemeen klassement van de Tour de France Femmes, waar ze samen met Niewiadoma het kopmanschap mag delen.

'De beklimmingen in het slotweekend zien er goed uit', zo vertelt Rooijakkers in een persbericht van Canyon-SRAM Racing. 'Die dagen zal ik alles geven om te kunnen vechten. In de dagen ervoor zal ik scherp moeten zijn, want er kan van alles gebeuren. Ik voel me in elk geval heel goed.' De laatste koers die Rooijakkers reed was de Ronde van Zwitserland, waar ze eveneens derde in de eindklassering werd.

Lees verder onder de foto.

Rooijakkers en Niewiadoma delen kopmanschap Canyon-SRAM in Tour de France Femmes
Kasia Niewiadoma, één van de twee kopvrouwen voor de Tour de France Femmes

Ook Niewiadoma droomt van hoge eindnotering

Daarnaast mag Niewiadoma dus namens de ploeg voor een goed klassement gaan strijden. De Poolse windt er zelf in elk geval geen doekjes om haar ambities. 'Mijn doel is om te winnen: een etappe en een podiumplek. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op mijn voorbereiding. Alles ging goed en ik ben er klaar voor om van start te gaan in Parijs', aldus de 27-jarige renster, die onlangs nog derde werd in de Women's Tour.

Verder neemt het team nog andere sterke rensters mee naar Frankrijk. Naast Rooijakkers en Niewiadome doen ze een beroep op de diensten van Tiffany Cromwell, Alena Amialiusik, Elise Chabbey en Soraya Paladin. De rittenkoers gaat van start op zondag 24 juli in Parijs en wordt een weekje later (31 juli) afgesloten met een bergetappe naar La Super Planche des Belles Filles.

Selectie CANYON//SRAM Tour de France Femmes 2022

Pauliena Rooijakkers
Kasia Niewiadoma
Tiffany Cromwell
Alena Amialiusik
Elise Chabbey
Soraya Paladin


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws