Roze trui Evenepoel loopt één bonificatieseconde uit op Roglic: 'We zaten er toch' Wielrennen
Wielrennen

Roze trui Evenepoel loopt één bonificatieseconde uit op Roglic: 'We zaten er toch'

Roze trui Evenepoel loopt één bonificatieseconde uit op Roglic: 'We zaten er toch'

Remco Evenepoel mag weer een dagje afstrepen van de Giro d'Italia. De leider van de koers eindigde net buiten de top tien in de door Michael Matthews gewonnen derde rit, waarin Evenepoel ook nog drie bonificatieseconden kon pakken.

Het was geen vlekkeloze dag voor Soudal Quick-Step, dat Pieter Serry zonder al te veel erg tegen de grond zag gaan. Evenepoel en zijn andere adjudanten zaten daar één groepje voor, waar ze de koers in handen namen.

'Het regende, dus het was beter om van voren te zitten', blikte Evenepoel direct na de rit terug. 'En omdat we daar toch zaten, konden we ook meedoen om de secondes bij de tussensprint. Op die manier laten we niets liggen', zei Evenepoel, die grote concurrent Roglic afhield in dat spurtje.

'Het kostte ook niet veel extra moeite, want het was een vrij rustige dag. Met een hectische finale, dat dan weer wel', liet de Belg nog weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws