Sam Bennett bevestigt vertrek bij BORA-hansgrohe: 'Denk dat ik op een dood spoor zit' Wielrennen
Wielrennen

Sam Bennett bevestigt vertrek bij BORA-hansgrohe: 'Denk dat ik op een dood spoor zit'

Sam Bennett bevestigt vertrek bij BORA-hansgrohe: 'Denk dat ik op een dood spoor zit'

Sam Bennett heeft in gesprek met Cyclingnews bevestigd dat hij BORA-hansgrohe aan het eind van dit seizoen zal verlaten. De goedlachse Ier, die in zijn carrière meermaals een etappe in een grote ronde wist te winnen, heeft zelfs al een contract bij een andere ploeg getekend, al kan hij nog niet uit de doeken doen bij welke ploeg dat precies is...

'Ik denk dat ik op een dood spoor zit', is de 33-jarige spurtbom eerlijk en zelfkritisch. 'Daarom is een verandering wellicht wat ik nodig heb. Ik heb heel veel zin in de komende seizoenen.' Naar verluidt verkast de rappe man uit Wervik per 1 januari 2024 naar AG2R Citroën Team, maar kan dat (nog) niet bevestigd worden.

Bennett tikte voorheen 1600 watt aan, tegenwoordig nog maar 1200

Bennett reed vanaf 2015 al voor BORA, maar maakte in 2020 en 2021 een uitstapje naar het huidige Soudal Quick-Step. Namens de ploeg van Patrick Lefevere won hij onder meer twee ritten in de Tour de France en één etappe in de Vuelta. Vanaf 2022 vertegenwoordigde hij weer de kleuren van het team van Ralph Denk, waar hij dus weer vertrekt. 'Ik mis een beetje mijn topsnelheid', duidt hij zijn mindere prestaties van de afgelopen maanden. 'Ik denk dat ik mijn motor een beetje groter moet maken om wat frisser bij de finish te komen.'

'Met een grotere motor heb ik waarschijnlijk 200 of 300 wat extra in de benen. Dan sprint ik weer zoals vroeger. Heden ten dage haal ik een piekvermogen van 1200 watt, voorheen was dat 1500 of zelfs 1600. Ik vermoed dat ik die vermogens wel weer terug kan krijgen in de winter', toont Bennett zich nog altijd enorm ambitieus.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws