Santiago Buitrago kende geen genade met Gee: 'Gebruikte hem als richtpunt' Wielrennen
Wielrennen

Santiago Buitrago kende geen genade met Gee: 'Gebruikte hem als richtpunt'

Santiago Buitrago kende geen genade met Gee: 'Gebruikte hem als richtpunt'

Santiago Buitrago heeft voor de tweede keer een Giro-etappe gewonnen. Na zijn zege vorig jaar klom de Colombiaan vrijdag naar de winst in de koninginnenrit met aankomst op Tre Cime de Lavaredo.

'Ik ben heel, heel blij met deze zege', aldus Buitrago in het flashinterview. 'Om eerlijk te zijn was het een moeilijke Giro, ook voor mij persoonlijk. Ik wilde het heel graag proberen en met mijn armen in de lucht over de streep komen. Om hier solo op Tre Cime di Lavaredo aan te komen, is geweldig. Dit is de beloning voor al het harde werk dat ik heb gedaan.'

Ik heb ook veel werk gedaan voor de ploeg', zegt Buitrago over met name zijn werk eerder in de Giro voor Damiano Caruso, die naar de vierde plek in het klassement steeg. De ploeg won verder een etappe met Jonathan Milan, die normaal gesproken in Rome in de paarse puntentrui zal worden gehuldigd. 'Elke dag hebben we ons best gedaan om goede resultaten te behalen. Dat ik nu nog een zege pak voor de ploeg, is fantastisch. Het geeft veel moraal om te zien dat we de vruchten van het harde werk plukken.'

In de laatste kilometers reed Buitrago lang achter Derek Gee. Dat was niet onbedoeld. 'Ik zag Gee voor me rijden. Hij was een soort mikpunt. Ik wilde hem binnen schootsafstand houden, zodat ik hem niet uit het zicht verloor. Uiteindelijk, met nog anderhalve kilometer te gaan, gaf ik gewoon alles. Het was heel zwaar', besluit Buitrago.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws