Savio denkt na Bernal en Sosa volgende Colombiaanse superster in huis te hebben Wielrennen
Wielrennen

Savio denkt na Bernal en Sosa volgende Colombiaanse superster in huis te hebben

Savio denkt na Bernal en Sosa volgende Colombiaanse superster in huis te hebben

Er kan veel gezegd en geschreven worden over Gianni Savio, wat ook gebeurt, maar dat hij oog heeft voor talent heeft is zeker. De manager van Androni Giocattoli-Sidermec ontdekte onder meer Davide Ballerini, Ivan Sosa en Egan Bernal. En hij heeft de volgende superster naar eigen zeggen al binnen.

De 72-jarige Savio heeft een kort lijntje met Zuid-Amerika en dat heeft hem met het aantrekken van Bernal en Sosa in het verleden geen windeieren gelegd. ‘Ik heb er door de jaren heen een netwerk opgebouwd van mensen die mij contacteren als een talent zich aandient. Als ik een tip krijg uit Colombia neem ik contact op met Hector Urrego, zelf ook oud-wielrenner. Hector geeft me inlichtingen en dan neemt mijn intuïtie het over’, vertelt Savio bij Het Nieuwsblad.

En die intuïtie blijkt meer dan eens te kloppen. ‘Bernal werd bijvoorbeeld ook aangeboden bij twee WorldTour-teams, maar ze twijfelden. Ik niet.’ Maar niet alleen klimtalent komt bij Savio vandaan. Spurtbom Ballerini liet zich in de Tour de la Provence flink gelden. ‘Ik heb hem daarna nog een berichtje gestuurd. ‘Dankzij jou heb ik hier vandaag gewonnen’, was zijn antwoord. Bij mij rijden ze zonder druk. Jongeren beetje bij beetje in het peloton introduceren is voor mij belangrijker dan resultaten.’

Santiago Umba: 'Explosief, snel, een natuurtalent'

De volgende die geïntroduceerd gaat worden en het tot de absolute top zal maken, heeft Savio naar eigen zeggen ook al in huis: Santiago Umba. 58 kilogram en geboren op 2600 meter hoogte in Colombia. Rond zijn achttiende verjaardag in november tekende hij bij Androni-Giocattoli. ‘Ik had zelfs de handtekening van zijn ouders nodig om hem zijn eerste profcontract te laten tekenen. Explosief, snel en hij overleeft de hellingen. Een natuurtalent van wie je over een jaar of vier veel zal horen’, voorspelt Savio. Umbo werd in januari vierde in het eindklassement van rittenkoers Vuelta al Rachira en Bicicleta, die zes heuvel- en bergetappes bevatte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws