Van Aert baalt gigantisch van wegvallen Teunissen: 'Het gaat niet de goede kant uit' De Klassiekers
De Klassiekers

Van Aert baalt gigantisch van wegvallen Teunissen: 'Het gaat niet de goede kant uit'

Van Aert baalt gigantisch van wegvallen Teunissen: 'Het gaat niet de goede kant uit'

Wout van Aert baalt er heel erg van dat hij zijn luxe-knecht een maatje Mike Teunissen moet missen in het voorjaar. De Nederlander viel tijdens een trainingkamp in een afdaling en ligt er maanden uit.

Van Aert is de absolute kopman van Jumbo-Visma in het klassieke voorjaar, maar Teunissen in topvorm stond toch zeker dicht achter hem. Daar komt nog bij dat Van Aert met Tom Dumoulin eerder al iemand zag wegvallen. 'Het gaat niet de goede kant uit. Met Mike en een goeie Tom hadden we drie pionnen gehad die in elke klassieker een finale konden rijden. Ik hoop dat we Mike niet het hele voorjaar kwijt zijn, maar dit is natuurlijk niet goed', zo baalt Van Aert in Het Nieuwsblad.

Jumbo-Visma had er deze winter juist alles aan gedaan om de klassieke kern rond Van Aert te versterken. Uiteraard had de Nederlandse formatie niet gerekend op het wegvallen van twee zekerheden, die al in de ploeg reden. Van Aert richt zich daarom op de anderen. 'Natuurlijk zijn wij geen Deceuninck-Quick-Step. Wij gaan nooit vijf pionnen in de finale hebben. Maar met Edoardo Affini en Nathan Van Hooydonck hebben we versterking gehaald. Zij zijn hier ook op stage en dat ziet er echt goed uit.'

Van Aert baalt gigantisch van wegvallen Teunissen: 'Het gaat niet de goede kant uit'

'Ik heb vertrouwen in mijn ploegmaats'

Wout van Aert

Naast de nieuwe mannen heeft Van Aert ook veel vertrouwen in twee andere renners die al langer bij Jumbo-Visma onder contract staan. 'Timo Roosen is ook beter dan de voorbije jaren en reed al top vijftien in de Ronde. Pascal Eenkhoorn is een jonge gast die echt goed was in de Omloop vorig jaar, maar dan minder in het najaar. Iedereen weet nu dat we monumenten kunnen winnen en dat zal mentaal ook een groot verschil maken. Ik heb vertrouwen in mijn ploegmaats.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws