Schelling kiest voor 'mooie match' bij Astana: 'Ide heeft indruk op ons gemaakt met manier van koersen' Wielrennen
Wielrennen

Schelling kiest voor 'mooie match' bij Astana: 'Ide heeft indruk op ons gemaakt met manier van koersen'

Schelling kiest voor 'mooie match' bij Astana: 'Ide heeft indruk op ons gemaakt met manier van koersen'

Ide Schelling heeft een tweejarig contract getekend bij Astana Qazaqstan. De 25-jarige Nederlander kwam vier seizoenen uit voor BORA-hansgrohe, maar kiest nu voor een nieuw avontuur.

Schelling, een product uit de succesvolle SEG Racing Academy, heeft zichzelf de afgelopen jaren op de kaart gezet. Zo boekte hij in 2021 zijn eerste profzege in de Grosser Preis des Kantons Aargau, in hetzelfde jaar dat hij zijn Tour de France-debuut maakte en meteen enkele dagen de bolletjestrui droeg. In 2022 kreeg hij te maken met veel fysieke tegenslag, maar dit jaar zagen we de echte Schelling terug. Zo won hij een rit in de Ronde van het Baskenland en in de Ronde van Slovenië.

Qua grote rondes bleef het bij BORA vooralsnog beperkt tot de Vuelta a España in 2020 en de Tour in 2021. Bij Astana zal hij in dat opzicht normaliter een meer vrije rol krijgen. 'Dit is een mooie stap op het juiste moment. Ik denk dat Astana en ik een mooie match zijn. Ik zie kansen in deze ploeg voor de renner die ik ben en ik voel dat ik hier mijn potentieel kan laten zien', aldus de Nederlander in een persbericht. 'Ik wil voor overwinningen blijven gaan en ben klaar voor de volgende stap in mijn carrière.'

Schelling krijgt ruimte in 'koersen die hem liggen'

Astana, waar ook landgenoot Cees Bol al onder contract staat, had Schelling al een tijdje op de radar, zegt ploegbaas Alexandre Vinokourov. 'We hebben zijn progressie gezien en hij heeft indruk op ons gemaakt in enkele belangrijke wedstrijden, met zijn manier van koersen voor de winst. Ide is vrij snel en kan competitief zijn in de heuvels en het middengebergte, net als in de klassiekers. Ik ben er zeker van dat 2023 pas het begin is en dat hij zich bij Astana verder zal ontwikkelen. Wij geven hem de ruimte om zichzelf te tonen in de races die hem liggen, net als dat we hem graag naast onze leiders zien in de grote rondes.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws