Schelling neemt met 'gek gevoel' afscheid van BORA-hansgrohe (en schaterlacht bij vraag over Roglic) Wielrennen
Wielrennen

Schelling neemt met 'gek gevoel' afscheid van BORA-hansgrohe (en schaterlacht bij vraag over Roglic)

Schelling neemt met 'gek gevoel' afscheid van BORA-hansgrohe (en schaterlacht bij vraag over Roglic)

Voor Ide Schelling zit het wielerjaar 2023 er bijna op. In het seizoen dat hij definitief doorbrak met met twee ritzeges in twee prominente wedstrijden, maakte hij tevens bekend dat hij na vier jaar BORA-hansgrohe richting Astana Qazaqstan trekt. In de Leiderstrui sprak donderdag voor de start van Gran Piemonte met de 25-jarige Nederlander.

Hoewel het seizoen voor Schelling door knieproblemen en ziekte ietwat als een nachtkaars uitging, kan hij terugkijken op een fantastisch jaar. Hij startte al uitstekend op Mallorca, toonde zich in Oman, reed drie keer top vijf in de Ronde van Catalonië en zegevierde verrassend in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland. Daar deed hij in de Ronde van Slovenië nog een ritje en het puntenklassement bij.

Deel twee van het jaar ging minder voortvarend, daar Schelling kampte met ziekte en een opspelende knie. 'De knie gaat wel beter, het gaat langzaam de goede kant op en ik heb er niet heel veel last meer van. Ik rijd alleen het WK gravel nog, dus daarna is het ook over', zei hij er voor de start van Gran Piemonte over, een wedstrijd die hij overigens niet uitreed.

Lees verder onder de foto

Schelling neemt met 'gek gevoel' afscheid van BORA-hansgrohe (en schaterlacht bij vraag over Roglic)
Schelling op weg naar ritwinst in het Baskenland

Schelling spreekt bij afscheid van BORA van 'gek gevoel'

Na het WK op zondag kan de blik van Schelling op 2024, als hij begint bij Astana Qazaqstan. Daar krijgt hij nog meer dan bij BORA een vrije rol. Hoe nuchter hij echter ook is, makkelijk is het niet om na vier jaar de deur achter zich dicht te trekken bij z'n huidige ploeg. 'Natuurlijk is het bijzonder, ik heb hier vier prachtige jaren gehad en daar sta ik dus wel bij stil. Het is een gek gevoel om zo voor de laatste keer in de kleuren van BORA te rijden.'

'We krijgen de hele ploeg niet meer bij elkaar, dus het is een apart afscheid', zegt hij dan over hoe hij de laatste dagen van het seizoen gaat indelen. 'Je ziet elkaar volgend jaar wel weer in het peloton, dus van een echt afscheid is ook geen sprake. Dat is het gekke in het wielrennen, en ergens ook normaal, want er zijn zoveel renners die iedere twee jaar ergens anders rijden.'

Lees verder onder de foto

Schelling neemt met 'gek gevoel' afscheid van BORA-hansgrohe (en schaterlacht bij vraag over Roglic)
Schelling zien we in 2024 niet meer in het groen-zwart-rood van BORA-hansgrohe

Anastopoulos én Roglic zorgen voor glimlach bij Schelling

Bij Astana zal Schelling zoals gezegd z'n gang mogen gaan en in de dagen voor Gran Piemonte kreeg de Nederlander uitstekend nieuws. Mark Cavendish besloot er nog een jaartje bij te doen, met Michael Mørkøv die zijn lead-out wordt. De Deen komt over van Soudal-Quick Step. Dat doet ook de Griekse coach Vasilis Anastopoulos, waar Schelling misschien nog wel het meest blij mee is. 'Ik was heel blij om het nieuws te horen, met Cavendish, Mørkøv, maar zeker ook Anastopoulos, die mijn coach was bij SEG Racing. Ik ken hem goed en ik kon het goed met hem vinden, dus ik ben blij dat hij ook komt.'

We sluiten het interview af met een vraag over Primoz Roglic, die normaliter van Jumbo-Visma naar BORA-hansgrohe gaat in 2024. Schelling maakt 'm niet meer mee, maar hij kan ons wel vertellen waarom Roglic goed bij BORA zou kunnen passen, toch? Een lach volgt, en dan een blik naar de persvoorlichter op links. Nog een lach, nog een blik en dan een veelzeggende reactie: 'I don’t know anything about the rumours around Primoz Roglic, hahaha!' Inmiddels is officieel dat Roglic in 2024 voor BORA rijdt.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws