Schmid schenkt Soudal-Quick Step de eindzege in Coppi e Bartali: 'Ben aan een goed seizoen bezig' Wielrennen
Wielrennen

Schmid schenkt Soudal-Quick Step de eindzege in Coppi e Bartali: 'Ben aan een goed seizoen bezig'

Schmid schenkt Soudal-Quick Step de eindzege in Coppi e Bartali: 'Ben aan een goed seizoen bezig'

In de Coppi e Bartali zorgden Soudal-Quick Step-pionnen Remi Cavagna en Mauro Schmid ervoor dat de gemoedstoestand van ploegbaas Patrick Lefevere wat verbeterd is. Cavagna wist namelijk de afsluitende tijdrit te winnen en Schmid ging met de zege in het eindklassement aan de haal.

'Ik ben blij met hetgeen ik gepresteerd heb deze week', blikt Schmid tegenover de camera van Cycling Pro Net terug op zijn resultaten in de Italiaanse rittenkoers. De 23-jarige coureur wist geen rit te winnen, maar sloot wel drie van de vijf etappes als tweede af. Naast het eindklassement schreef de Zwitser ook het puntenklassement bij op zijn palmares.

'Ik wilde in het begin niet te hard van stapel lopen', blikt Schmid terug op zijn tijdrit

In de door zijn ploegmaat gewonnen afsluitende tijdrit van de vijfdaagse wielerwedstrijd finishte Schmid, die in 2021 namens Team Qhubeka ASSOS al een Giro-etappe wist te winnen, als achtste. 'Het was een pittige tijdrit. In het eerste deel van de tijdrit waren er veel bochten en hadden we de wind in de rug. In het tweede gedeelte was er vooral zij- en tegenwind. Zodoende probeerde ik niet te hard van stapel te lopen in het begin. Ik wilde mijn tijdrit goed indelen en dus wat sneller gaan rijden in de tweede helft. Ik startte als laatste en daardoor wist ik de tussen- en eindtijden van de alle andere jongens al. Uiteindelijk had ik het de hele tijd min of meer onder controle.'

'In de laatste kilometers had ik het toch wel heel erg zwaar', stelt hij met een brede glimlach. Bovendien stelt de winnaar van de Belgium Tour 2022 dat hij in 2023 aan een bijzonder goed seizoen bezig is. 'Bij de aanvang van het seizoen in Australië ging het al lekker. Nu boek ik mijn eerste zege van het seizoen, dus dat is heel erg fijn. Ik boek deze eerste seizoenszege in precies dezelfde koers waar ik vorig jaar mijn eerste zege voor de ploeg binnensleepte', refereert hij aan zijn triomf in de openingsetappe van de Coppi e Bartali 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws