Sean Quinn (EF) legt Schmid en Calzoni erop in lastige klimetappe in Coppi e Bartali, Schmid nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

Sean Quinn (EF) legt Schmid en Calzoni erop in lastige klimetappe in Coppi e Bartali, Schmid nieuwe leider

Sean Quinn (EF) legt Schmid en Calzoni erop in lastige klimetappe in Coppi e Bartali, Schmid nieuwe leider

Sean Quinn heeft de tweede etappe in de Coppi e Bartali gewonnen. Met aankomst net na de steile Muro del Belvedere kwam hij net op tijd terug bij de voorsten, om vervolgens in de spurt toe te slaan. Mauro Schmid werd tweede, Walter Calzoni derde.

172,5 kilometer stond er op papier, met onderweg meermaals de Roncofreddo al hindernis. De kopgroep van de dag was voor Florian Lipowitz (BORA), James Fouché (Bolton), Veljko Stojnic, Marco Murgano (Corratec) en Emanuele Ansaloni (Technipes). Ze pakten maximaal zes minuten op het peloton, waar Soudal-Quick Step de controle had voor klassementsleider Rémi Cavagna.

De eerste beklimming van de Roncofreddo werd al na 64 kilometer afgerond en moest vervolgens nog vier keer worden gedaan. Richting de laatste vijftig kilometer daalde de voorsprong van de kopgroep logischerwijs snel, met Murgano die als eerst moest lossen. Richting de finale waren ook Fouché en Ansaloni eraan voor de moeite.

Brambilla opent, Quinn verrast

We gingen finale rijden met Lipowitz en Stojnic aan het front en in het peloton werd er ook hard gekoerst. Good-old Domenico Pozzovivo leidde het pak de laatste tien kilometer in en het was pas daar dat Lipowitz als laatste vluchter werd gegrepen. Van een peloton was al geen sprake meer, met Calzoni en Gianluca Brambilla (Q36.5), Schmid (Quick Step), Quinn en James Shaw (EF) en Jumbo-man Thomas Gloag nog aan boord.

In de laatste vijf kilometer was het Brambilla die het overtal van Q36.5 benutte door aan te gaan en de Italiaan had het tempo er goed in zitten. Pas in de laatste 500 meter kwamen Schmid en Calzoni over hem heen. De twee leken het te kunnen uitmaken voor de winst, maar dat was buiten Quinn gerekend. Die kwam er in de absolute slotfase nog over en zegevierde. Schmid werd tweede en mocht zich troosten met de leiderstrui.

Uitslag etappe 2 Coppi e Bartali 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws