Sénéchal had materiaalpech, crashte... en werd bekogeld met urine: 'Ik ben woedend' Wielrennen
Wielrennen

Sénéchal had materiaalpech, crashte... en werd bekogeld met urine: 'Ik ben woedend'

Sénéchal had materiaalpech, crashte... en werd bekogeld met urine: 'Ik ben woedend'

Florian Sénéchal reed lang één van zijn beste edities van Parijs-Roubaix, maar de Fransman van Quick Step-Alpha Vinyl bleef uiteindelijk in misère achter. Sénéchal viel, reed lek, maar maakte zich na afloop vooral kwaad over het feit dat hij met urini werd bekogeld aan de meet...

Sénéchal deed zijn verhaal op maandag op social media. Eerst maar eens de crash, want die maakte een einde aan zijn droom om finale te rijden. Op de strook Mons-en-Pévèle viel hij weg uit de groep favorieten, vlak nadat Wout van Aert een aanval had gedaan. 'Ik probeerde een toeschouwer te ontwijken en viel daardoor hard op mijn hoofd. Ik was gebroken, de race was over voor mij', zo klinkt het.

De 28-jarige Sénéchal werd uiteindelijk nog dertiende, ondanks dat hij de hele dag ook te maken had met mechanische problemen. In een reactie op een andere Twitteraar wil hij benadrukken dat hij niet zoals Yves Lampaert in aanraking kwam met een fan. 'Ik probeerde hem alleen te ontwijken, maar ben uiteindelijk zelf degene die schuld had.' Oordeelt u zelf in de video onder dit artikel.

Sénéchal bekogeld met urine

Het verhaal eindigde namelijk nog niet in Parijs-Roubaix, helaas. Na zijn crash reed Sénéchal nog wel volle bak door, maar bereikte een dag vol verbazing z'n hoogtepunt toen hij op de strook van Cysoing naar Bourghelles aan kwam. 'Ik ben woedend op de toeschouwer die een beker met urine en bier naar mij gooide', schreef hij ook op Twitter.

In gesprek met La Voix du Nord legt Sénéchal verder uit: 'Ik reed samen met Alexander Kristoff de strook af en voelde iets op mijn arm spetteren. Ik dacht dat het bier was, maar al snel stonk het naar urine. Ik was volledig gedemoraliseerd, ik snap niet hoe mensen zoiets kunnen doen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws