Mollema na meer dan vijf weken terug in koers: 'Focus via trainingskamp op Ardennen en Giro' Wielrennen
Wielrennen

Mollema na meer dan vijf weken terug in koers: 'Focus via trainingskamp op Ardennen en Giro'

Mollema na meer dan vijf weken terug in koers: 'Focus via trainingskamp op Ardennen en Giro'

Bauke Mollema maakt in de Waalse Pijl zijn rentree na meer dan vijf weken zonder wedstrijdkilometers. De laatste koers die de Groninger afwerkte was op 13 maart, de slotrit van Parijs-Nice. 'We gaan zien hoe het gaat', zegt hij met een glimlach.

'Ik voel me eigenlijk best goed, maar heb meer dan een maand niet gekoerst', vertelt de renner van Trek-Segafredo voor de start van de Waalse Pijl voor de camera van Eurosport. 'We gaan wel zien hoe de benen aanvoelen na zo'n periode. Ik heb een korte break gehad en me daarna via een trainingskamp gefocust op deze wedstrijden (hij rijdt zondag ook Luik-Bastenaken-Luik, red.) en de Giro daarna.'

Mollema: 'Er wordt agressiever gekoerst'

Mollema komt niet om mee te draaien naar de Muur van Hoei. 'Ik wil gewoon vol gas gaan en hopelijk vooraan meedoen en op die manier finale rijden. Ik ga de grote namen proberen te volgen en als de benen goed zijn wil ik ook voor een resultaat gaan.' In het verleden eindigde Mollema al vijf keer in de top tien, met een vierde plaats als uitschieter.

Hij denkt dat het wel eens een open wedstrijd kan worden. 'Het is hier altijd moeilijk om ver van de finish aan te vallen, omdat je zo makkelijk tijd kan verliezen richting en op de Muur van Hoei. Maar er is de afgelopen jaren ook veel veranderd: er wordt agressiever gekoerst, je ziet meer ontsnapping en de grote namen beginnen er eerder aan.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws