Simmons in z'n nopjes met overwinning: 'Als je hier wint, kun je overal winnen' Wielrennen
Wielrennen

Simmons in z'n nopjes met overwinning: 'Als je hier wint, kun je overal winnen'

Simmons in z'n nopjes met overwinning: 'Als je hier wint, kun je overal winnen'

Quinn Simmons is erg gelukkig met zijn overwinning in het klassement van de Ronde van Wallonië. In de slotrit kwam zijn leiderstrui niet meer in gevaar. In het interview na de laatste etappe reageerde hij op zijn eindzege.

Voor Simmons lag het niet voor de hand om juist in deze wedstrijd zijn eerste overwinningen te pakken. 'Ik had twee doelen dit seizoen, een goed resultaat behalen in de Strade Bianche en de Tour de France rijden. Maar beiden werden gedwarsboomd door een valpartij. Daardoor heb ik maanden thuis moeten zitten. Ik was erg gemotiveerd om in de Ronde van Wallonië een goed resultaat te behalen', zegt de Amerikaan.

De jongeling is zich ervan bewust dat hij veel in zijn mars heeft. Al weet hij nog niet precies wat hij met zijn kwaliteiten wil gaan doen. 'Als je hier kan winnen, kan je overal winnen. Ik wil ook veel kunnen. Misschien ga ik me in de toekomst nog wel specialiseren, maar nu vind ik het mooi om veelzijdig te zijn', aldus de renner van Trek-Segafredo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws