Jakobsen gelukkig met Sénéchal: 'Eerst redt hij mijn leven, nu helpt hij me met winnen' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen gelukkig met Sénéchal: 'Eerst redt hij mijn leven, nu helpt hij me met winnen'

Jakobsen gelukkig met Sénéchal: 'Eerst redt hij mijn leven, nu helpt hij me met winnen'

Fabio Jakobsen heeft opnieuw zijn handen in de lucht kunnen steken in de laatste rit van de Ronde van Wallonië. In het flashinterview na de finish vertelt hij zijn verhaal van de dag.

Winnen went niet, zo blijkt uit het commentaar van Jakobsen. 'Deze is even mooi als de vorige ritzege. Het was een lastig parcours. Ik heb gisteren en vandaag afgezien, maar vandaag had ik wel de benen. Ik moet mijn ploegmaten bedanken, want het was een perfecte lead-out. Op 150 meter van de meet zetten ze mij af en ik hoef echt alleen maar te sprinten. Ik had niet verwacht hier al te winnen, maar ik ben heel tevreden met twee ritzeges. Nu ga ik me voorbereiden op de Vuelta, daar hoop ik ook een rit te winnen', vertelt de Nederlander.

Dat zijn ongeluk nog steeds in zijn hoofd zit is natuurlijk logisch, maar op momenten als deze komt dat nog extra naar boven. 'Florian (Sénéchal, red.) was er ook bij in Polen. Daar heeft hij mijn hoofd omhoog gehouden zodat ik niet stikte in mijn eigen bloed. Je kunt wel zeggen dat we van elkaar houden. Hij heeft mijn leven gered en vandaag helpt hij me weer met de sprint aantrekken. Het is een bijzondere band', aldus Jakobsen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws