Skjelmose droomt van een podium in de Tour de France, maar doet volgend jaar nog niet mee Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose droomt van een podium in de Tour de France, maar doet volgend jaar nog niet mee

Skjelmose droomt van een podium in de Tour de France, maar doet volgend jaar nog niet mee

Mattias Skjelmose weet nu al dat hij volgend jaar niet in de Tour de France zal rijden. De Deen heeft al een kalender opgesteld voor het komende seizoen, en daar is geen plek voor de Ronde van Frankrijk. De renner van Lidl-Trek heeft al bevestigd dat hij komend seizoen de Vuelta wil rijden.

In de podcast 'Bobby and Jens' van Jens Voigt en Bobby Julich blikt Skjelmose vooruit op de komende jaren. De Deen maakte afgelopen seizoen indruk door onder andere de Ronde van Zwitserland te winnen. Hij maakte ook zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Hier wist hij geen etappe te winnen en reed hij met name in dienst van Guilio Ciccone en Mads Pedersen. Hij droeg bij aan het winnen van de bolletjestrui door Ciccone.

Skjelmose geeft aan waar hij volgend jaar wil schitteren: 'Ik wil graag goed presteren in de Ardennenweek en vooral mijn resultaat in Luik-Bastenaken-Luik verbeteren. Daarnaast richt ik me op de Dauphiné en hopelijk ook de Olympische Spelen. De Ronde van Spanje is het volgende grote doel op mijn lijst. Tot slot hoop ik ook goed te presteren op het WK.' De renner van Lidl-Trek begint zijn seizoen overigens in de Tour des Alpes Maritimes du Var, waar hij dit jaar een etappe won en als tweede eindigde in het algemeen klassement.

Skjelmose wil naar het podium van de Tour de France

De Deen kijkt zelfs verder dan volgend seizoen. 'De Vuelta is misschien wel de zwaarste grote ronde, zowel fysiek als mentaal. Met de ervaring die ik volgend jaar in Spanje opdoe, hoop ik in 2025 een goed resultaat te behalen in de Tour de France. Mijn trainer en mijn droom zijn altijd geweest om ooit op het podium van de Tour terecht te komen, en dat is de weg die ik bewandel om uiteindelijk dat doel te bereiken.'

De sportief directeur van Lidl-Trek, de Deen Kim Andersen, vertelt aan Ekstra Bladet wat het idee is achter de beslissing om Skjelmose naar Spanje te sturen in plaats van naar de Ronde van Frankrijk. 'Skjelmose heeft twee keer een klassement gereden in een grote ronde, waar het niet is gegaan zoals we hadden gehoopt. Hij heeft er het potentieel voor, maar zoals het er volgend jaar uitziet, zullen de sterren verdeeld zijn over vier teams, dus er zal concurrentie zijn. Dus waarom niet streven naar een succesverhaal in een andere race? Hij reageerde in ieder geval positief op het nieuws en weet dat we kijken naar het grotere plaatje.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws