Bizar: Greg Van Avermaet wint twee weken na wielerafscheid triatlon onder toeziend oog van legende Wielrennen
Wielrennen

Bizar: Greg Van Avermaet wint twee weken na wielerafscheid triatlon onder toeziend oog van legende

Bizar: Greg Van Avermaet wint twee weken na wielerafscheid triatlon onder toeziend oog van legende

Greg Van Avermaet is inmiddels twee weken wielerprof af, maar stilzitten doet de Belg allerminst. Van Avermaet nam zondag in het Spaanse Girona voor het eerst deel aan een triatlon en won prompt de wedstrijd.

Van Avermaet won de zwem-, fiets- en loopwedstrijd onder het toeziend oog van de Duitse triatlonlegende Jan Frodeno, voormalig olympisch kampioen op de discipline. 'Voor mij was het pas mijn eerste triatlon. Het was een beetje uit mijn comfortzone, maar het was wel heel leuk. Ik moet Jan Frodeno bedanken voor het warme welkom', schreef de ex-renner op social media. De triatlon die Van Avermaet won bestond uit 1500 meter zwemmen, 92 kilometer gravelen en 10 kilometer trailrunnen.

Van Avermaet pas twee weken geleden gestopt met wielrennen

De 38-jarige Belg eindigde twee weken geleden in Parijs-Tours zijn actieve wielerloopbaan, waarin hij onder meer olympisch goud, Tirreno-Adriatico, Parijs-Roubaix en tweemaal de Omloop Het Nieuwsblad won.

Van Avermaet heeft nog meer plannen op korte termijn. Zo zei hij bij zijn afscheid dat hij ook nog naar Peru trekt voor een bikepackvakantie.

3 claps
3 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news