Skjelmose slaat toe in sprint: 'Had mazzel dat ze Vauquelin terughaalden' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose slaat toe in sprint: 'Had mazzel dat ze Vauquelin terughaalden'

Skjelmose slaat toe in sprint: 'Had mazzel dat ze Vauquelin terughaalden'

Mattias Skjelmose won zaterdag dankzij een machtige sprint de tweede etappe van de Tour des Alpes Maritimes du Var. De Deen was goed bij de les, waar hij dat naar eigen zeggen niet was in de openingsrit. ‘Gisteren zat ik te slapen en stelde ik mijn ploegmaten teleur.’

In de finale werd er volop aangevallen, onder andere door leider Kévin Vauquelin en David Gaudu. Skjelmose liet zich echter niet verleiden om te reageren. ‘Ik moest mij rustig houden. Aanvankelijk zouden we met Alex (Kirsch, red.) voor de sprint gaan, maar hij moest helaas lossen op het laatste klimmetje met nog zo’n tien kilometer te gaan’, aldus de renner van Trek-Segafredo in het flashinterview.

‘Ik bleef daarna kalm. Ik wist dat ik de snelste was, maar was afhankelijk van anderen om gaten dicht te rijden en dat deden ze. Vauquelin had de etappe ook gewoon kunnen winnen’, stelt Skjelmose. ‘Hij was heel sterk en ik had geluk dat iemand anders hem terugpakte.’

Skjelmose: 'Ik stelde mijn ploegmaten teleur'

De overwinning was voor Skjelmose een opsteker nadat hij in de openingsetappe een steekje had laten vallen. ‘Gisteren zat ik te slapen en stelde ik mijn ploegmaten teleur. Ik liet Kévin en Neilson (Powless, red.) wegrijden, wat niet zo slim was. Dankzij bonificaties, zowel tijdens de etappe als aan de finish, kom ik langzaam wat dichterbij. Morgen is alles nog mogelijk’, besluit Skjelmose, die de interviewer verzekert dat hij zich dan niet in slaap zal laten sussen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws