Slagveld in etappe 11 Tour de France: Martin valt uit, vijf renners stappen af op Ventoux-dag Wielrennen
Wielrennen

Slagveld in etappe 11 Tour de France: Martin valt uit, vijf renners stappen af op Ventoux-dag

Slagveld in etappe 11 Tour de France: Martin valt uit, vijf renners stappen af op Ventoux-dag

Tony Martin heeft de Tour de France in de elfde etappe moeten verlaten. De Duitser van Jumbo-Visma ging al vroeg in de rit tegen de grond en belandde in een greppel. Daar bleef hij verdwaasd en bebloed zitten, wachtend op de ziekenauto. Ook veel andere renners gaven er in de elfde etappe de brui aan.

Martin, die eerder deze Tour al vaker op de grond lag, was het enige slachtoffer van een val. Hij was duidelijk gehavend aan zijn mond en rechterbeen. Toen de doktoren hem even behandeld hadden, werd zijn fiets opgehaald door een mecanieker en kwam de brancard al uit de ziekenwagen. Na een eerste onderzoek bleek dat er niets gebroken was bij het Duitse tijdritkanon.

Martin is voor Jumbo-Visma al de derde renner die de Tour verlaat. Eerder deze ronde moest Robert Gesink al opgeven na een harde val. De opgave van Primoz Roglic kwam al voor de eerste rustdag. De Sloveen was ook al zwaar gehavend, probeerde het nog wel, maar stapte vervolgens af.

DSM verliest Benoot, Van Der Sande geeft op bij Lotto Soudal

De opgave van Martin was de eerste van velen in de elfde etappe van de Tour de France, de rit met twee keer de Mont Ventoux. Clément Russo moest het peloton met een gebroken rib al snel laten gaan en gaf er niet veel later de brui aan. Tosh Van Der Sande was de eerste Belg van de dag die afstapte. Daar voegde Tiesj Benoot namens Team DSM zich aan toe. Groupama-FDJ streepte z'n vierde renner van deze Tour weg met Miles Scotson en Arkéa-Samsic verloor na Russo ook Daniel McLay, nog voordat de eerste keer Mont Ventoux goed en wel begonnen was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws