Slotrit Ronde van Turkije afgelast na regen en meerdere valpartijen Wielrennen
Wielrennen

Slotrit Ronde van Turkije afgelast na regen en meerdere valpartijen

Slotrit Ronde van Turkije afgelast na regen en meerdere valpartijen

De achtste en laatste etappe van de Ronde van Turkije 2022 is afgelast na meerdere valpartijen in de regen. In de straten van Istanbul waren er meerdere crashes, waarna de renners unaniem vroegen om niet meer verder te koersen.

De organisatie van de rittenkoers laat via Twitter weten dat er geen daguitslag zal zijn en dat Patrick Bevin dus de eindwinnaar is van de rittenkoers. De Nieuw-Zeelander van Israel-Premier Tech greep zaterdag de macht over van Eduardo Sepulveda.

'De achtste etappe is gestopt door de weersomstandigheden. Het begon vrij snel na de start te regenen en dat zorgde voor meerdere valpartijen. Na 25 kilometer vroegen de renners om de rit te neutraliseren', liet de organisatie weten via social media. Onder meer Gleb Brussenskiy van Astana is naar het ziekenhuis vervoerd.

In de eerdere etappes was er meermaals beklag over de gebrekkige organisatie en meerdere valpartijen in de Ronde van Turkije. Zo moesten de renners in rit zes tussen de paaltjes op de weg door slingeren en waren er in andere etappes ook al zware crashes.

Eindklassement Ronde van Turkije 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws