Soler trekt graag als alliantie ten strijde tegen Jumbo-Visma-blok: 'Jammer dat Evenepoel gezakt is' Wielrennen
Wielrennen

Soler trekt graag als alliantie ten strijde tegen Jumbo-Visma-blok: 'Jammer dat Evenepoel gezakt is'

Soler trekt graag als alliantie ten strijde tegen Jumbo-Visma-blok: 'Jammer dat Evenepoel gezakt is'

Marc Soler is bezig aan een ijzersterke Vuelta a España. De 29-jarige renner van UAE Team Emirates staat na veertien dagen koers op een zesde stek in de strijd om de rode leiderstrui. Ook in de door Remco Evenepoel gewonnen rit naar Larra-Belagua was de thuisrijder weer bij de pinken, daar hij andermaal in de groep der favorieten finishte. Tegenover Es Ciclismo blikt hij vooruit op hetgeen er nog komen gaat in de rittenkoers doorheen Spanje.

'Dit jaar gaat de Vuelta erg zwaar worden voor mij', steekt de Catalaan van wal. 'Het wordt zelfs zwaarder dan in andere jaren, omdat ik deze keer voor het eerst elke dag moet pushen. Tijdens andere edities kon ik nog wel eens in dienst rijden of simpelweg de favorietengroep laten rijden. Nu ik meedoe voor het klassement gaat dat natuurlijk niet meer. Maar het gaat goed, al leek de Col du Tourmalet wel eeuwig te duren', blikt hij terug de dag ervoor.

Soler benoemt zowel voor- als nadelen als het gaat om het wegvallen van Evenepoel in het algemeen klassement

Volgens Soler staan er nog veel zware ritten op het programma en ziet hij vanzelf wel hoe zijn vorm zich ontwikkelt. 'Ik zie wel dat Juan Ayuso elke dag beter wordt', is hij lovend over zijn land-, regio- en ploeggenoot. 'Net als vorig jaar zal hij ook in de laatste week weer supergoed zijn.'

In andere interviews gaf zowel Enric Mas (vijfde in het klassement) als Mikel Landa (zevende in het klassement) aan dat ze als Spaanse alliantie ten strijde wilden trekken tegen het dominante Jumbo-Visma-blok. Ook Soler ziet dat graag gebeuren. 'Het is jammer dat Evenepoel niet meer hoog in het klassement staat. Dat had ons meer mogelijkheden gegeven. Maar aan de andere kant is er ook voor ons een rivaal minder', nuanceert Soler.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws