Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel weten wat ze mogen verwachten in de Ronde van de Algarve Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel weten wat ze mogen verwachten in de Ronde van de Algarve

Soudal Quick-Step en Remco Evenepoel weten wat ze mogen verwachten in de Ronde van de Algarve

Soudal Quick-Step heeft de selectie voor de komende Ronde van de Algarve rond. De ploeg is in Portugal gebouwd rondom Remco Evenepoel, die de wedstrijd in 2020 en 2022 al wist te winnen. Afgelopen zaterdag beleefde Evenepoel al een succesvol seizoensbegin in de Figueira Champions Classic.

Goed vier uur rijden zuidelijker in Portugal vindt de Ronde van de Algarve plaats. In aanloop naar de eendagskoers van zaterdag, waar hij een solo van meer dan vijftig kilometer succesvol afrondde, sprak kopman Evenepoel al met onder meer In de Leiderstrui over zijn ambities, maar nu heeft ook ploegleider Tom Steels zijn zegje gedaan namens de ploeg via een persbericht.

'De Ronde van de Algarve is een zeer zware koers, maar het goede ding eraan is dat het parcours eigenlijk elk jaar hetzelfde blijft. Zo weet je wat je kan verwachten', zegt Steels. Daarmee spreekt hij geen woord Spaans, want met een openingsrit in Lagos, een middellange tijdrit en aankomsten bergop richting de Alto de Malhao en Alto de Foia is het parcours inderdaad grotendeels hetzelfde gebleven dan we van de afgelopen jaren gewend zijn. Op de Foia-klim heeft Evenepoel zelfs al een standbeeld staan.

'Die aankomsten bergop en de tijdrit gaan een grote rol spelen in hoe het algemeen klassement er zondag uit gaat zien', aldus de sportief directeur. 'We hebben een goede ploeg en hebben er zin in om te ijken hoe ver we kunnen komen.' Evenepoel wordt ondersteund door onder meer Mikel Landa, Mattia Cattaneo, James Knox, Pieter Serry, Warre Vangheluwe en Louis Vervaeke. Een deel daarvan behoort tot de vaste kern van Evenepoel, die ook met hem toe zal werken naar zijn grote seizoensdoel: de Tour de France in juli.

Selectie Soudal Quick-Step Ronde van de Algarve 2024

Remco Evenepoel
Mattia Cattaneo
James Knox
Mikel Landa
Pieter Serry
Warre Vangheluwe
Louis Vervaeke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws