Bahrain Victorious met Poels en vooral Buitrago bullish naar Ruta del Sol, maar ook Ayuso is 'extra gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Bahrain Victorious met Poels en vooral Buitrago bullish naar Ruta del Sol, maar ook Ayuso is 'extra gemotiveerd'

Bahrain Victorious met Poels en vooral Buitrago bullish naar Ruta del Sol, maar ook Ayuso is 'extra gemotiveerd'

Terwijl de aandacht in Nederland en België deze week voornamelijk op de Ronde van de Algarve ligt met onder meer Remco Evenepoel, Wout van Aert en Visma | Lease a Bike aan de start, rijdt men in Andalusië van woensdag tot en met zondag de Ruta del Sol. UAE-Team Emirates en Bahrain Victorious komen op papier met de sterkste teams aan de start.

Juan Ayuso is de absolute kopman bij de ploeg uit de Emiraten, waar men Joao Almeida (ziek) voor de Ronde van de Algarve heeft moeten laten vervangen door Isaac del Toro. In Spanje starten ze na de zege van Tadej Pogacar van vorig jaar als titelverdediger. 'Ik heb er veel zin in om de Ruta del Sol voor de eerste keer te gaan rijden', zegt Ayuso.

'Het is altijd een plezier om in Spanje te koersen en het geeft me extra motivatie. We hebben een sterke en ervaren ploeg aan het vertrek en vertrekken met het doel om onze titel van vorig jaar te verdedigen.' Ayuso, maandag twintigste in de Clasica Jaén, rekent op onder meer Rafal Majka, Marc Soler en Tim Wellens. De Belg won vorig jaar nog een rit in Andalusië en is ook dit seizoen al goed bezig, met een vierde stek in Jaén en een derde plek in Murcia.

Bahrain Victorious met stevige doelen naar Andalusië

Bahrain Victorious brengt ook een sterke ploeg aan de start, met onder meer de winnaar van 2022: Wout Poels. Santiago Buitrago is de uitgesproken kopman bij de ploeg, meldt ploegleider Gorazd Stangelj. 'We hebben een sterke ploeg, maar Santiago is op papier toch echt onze sterkste man. We beginnen direct met de zwaarste rit, dus alles ligt nog op tafel. Misschien passen we dan onze tactieken en rennersrollen ook aan.'

Damiano Caruso wordt gepresenteerd als 'bodyguard' voor Buitrago, terwijl Poels, Jack Haig en Antonio Tiberi voor de nodige ondersteuning bergop moeten zorgen. Fran Miholjevic en Sasha Sütterlin moeten de kleine Colombiaan beschermen op het vlakke. 'Dat maakt ons de sterkste ploeg aan de start en daar komt verantwoordelijkheid bij kijken', is Stangelj van mening.

En daar horen volgens de Sloveen doelen bij. 'Ons primaire doel is minimaal een rit en het eindklassement winnen, maar we hopen eigenlijk op minimaal nóg een renner in de top drie van het eindklassement en meer dan twee renners bij de beste tien. Dat moet mogelijk zijn, maar het is natuurlijk niet makkelijk. We zullen moeten spelen met onze renners en meer mannen voorin houden dan andere teams.'

Selectie UAE-Team Emirates Ruta del Sol 2024

Igor Arrieta
Juan Ayuso
Alessandro Covi
Rafal Majka
Domen Novak
Marc Soler
Tim Wellens

Selectie Bahrain Victorious Ruta del Sol 2024

Santiago Buitrago
Damiano Caruso
Jack Haig
Wout Poels
Antonio Tiberi
Fran Miholjevic
Jasha Sütterlin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws