Lefevere stelt dat vertrekkende renner 'van de radar verdween' in Las Vegas, maar krijgt deksel op de neus Wielrennen
Wielrennen

Lefevere stelt dat vertrekkende renner 'van de radar verdween' in Las Vegas, maar krijgt deksel op de neus

Lefevere stelt dat vertrekkende renner 'van de radar verdween' in Las Vegas, maar krijgt deksel op de neus

Een vete bij Soudal Quick-Step? Patrick Lefevere haalde zaterdag in zijn column in Het Nieuwsblad Mauro Schmid aan als voorbeeld van een vertrekkende coureur met een opmerkelijke claim, waarna de Zwitser reageerde met een veelzeggende post op X.

Lefevere gebruikte zijn column om uit te leggen hoe het verloop in zo'n wielerploeg gaat aan het einde van het seizoen. 'Aandachtige wielervolgers zullen het al hebben opgemerkt: er zijn dit jaar veel renners die onze ploeg verlaten. Op dit moment zijn er negen ‘zekere’ vertrekkers, naast Dries Devenyns die stopt met koersen. We hadden ook vijftien renners die einde contract zijn, dus het is logisch dat er veel verloop is', aldus de Belg. 'Ik zou kunnen zeggen dat afscheid nemen nooit plezant is, maar in de praktijk verschilt dat nogal sterk van geval tot geval.'

'Renners die een contract tekenen voor een andere ploeg ben je soms kwijt', liet Lefevere weten in zijn stuk in de Belgische dagkant. 'Letterlijk in het geval van Mauro Schmid, die na dit seizoen naar Jayco-Alula gaat. Na het WK in Glasgow is hij van de radar verdwenen. Toen trainer Koen Pelgrim vroeg waarom zijn data niet in ons trainingsprogramma waren ingeladen, vertelde hij dat zijn Garmin kapot was. Achteraf bleek dat hij in zes dagen op trip was geweest naar Las Vegas. Op het einde van het seizoen maak je aan het afscheid dan al wat minder woorden vuil', stelde de ploegbaas van Soudal Quick-Step.

Schmid reageert met screenshot op claim Lefevere

De Zwitser, die dit seizoen een rit won in de Wielerweek van Coppi en Bartali, las de woorden van zijn ploegbaas ook en reageerde ook zonder er al te veel woorden aan vuil te maken. Schmid plaatste een screenshot van een Strava-rit van 94 kilometer in... jawel, Las Vegas. Daarmee refereerde hij uiteraard naar de woorden van Lefevere.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws