Soudal Quick-Step ziet met Bagioli wéér een sterkhouder vertrekken: 'Ik twijfelde geen moment' Wielrennen
Wielrennen

Soudal Quick-Step ziet met Bagioli wéér een sterkhouder vertrekken: 'Ik twijfelde geen moment'

Soudal Quick-Step ziet met Bagioli wéér een sterkhouder vertrekken: 'Ik twijfelde geen moment'

Soudal Quick-Step is erg actief op de transfermarkt. De Belgische WorldTour-formatie zag recentelijk Fabio Jakobsen al verkassen naar Team DSM-firmenich, waarna nu ook het vertrek van Andrea Bagioli een feit is. Tegelijkertijd met het vertrek van Bagioli is echter ook een versterking aangekondigd, daar de ploeg van Patrick Lefevere het supertalent Antoine Huby heeft ingelijfd.

Lidl-Trek is vanaf 1 januari 2024 de nieuwe werkgever van Bagioli, die in een persbericht alvast vooruitblikt op zijn aanstaande periode bij de Amerikaanse ploeg. 'Lidl-Trek bouwt aan een geweldig sportproject. Het team heeft geweldige vooruitzichten en de wil om te groeien is duidelijk aanwezig. Dat heeft me het meest overtuigd. Ik ben altijd onder de indruk geweest van de sereniteit en spirit die de ploeg uitstraalt. De toekomst van dit team ziet er geweldig uit en hoewel ik andere interessante aanbiedingen had, twijfelde ik geen moment toen ik het telefoontje kreeg. Ik heb het met volle overtuiging aangenomen', aldus de Italiaanse heuvelrenner.

Lefevere ziet met Bagioli een goed klimmende coureur vertrekken. Met Huby, die dit kalenderjaar nog voor het clubteam Vendée U, krijgt de flamboyante West-Vlaming echter een toekomstig klassementstroef in de gelederen. De nu 21-jarige Fransman wist namelijk al in verschillende junioren- en beloftenwedstrijden naar een ereplaats te snellen, waarbij hij vooral opzien baarde in de bergetappes.

'Het was mijn kinderdroom om profrenner te worden en Soudal Quick-Step was een van de ploegen waar ik altijd van gedroomd heb om voor te rijden. Toen Johan Molly, de scout van de ploeg, contact met me opnam, kon ik het eigenlijk niet geloven. Julian Alaphilippe is altijd al een van mijn idolen geweest, omdat we dezelfde achtergrond in het veldrijden hebben. Het zal echt speciaal zijn om zijn ploegmaat te worden. Bovendien is het leuk voor mij dat ik naar een buitenlandse ploeg ga, omdat dat betekent dat ik niet in mijn comfortzone blijf. Ik denk dat ik in veel opzichten zal groeien', aldus Huby, die een contract voor twee jaar tekent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws