Sponsor-beweging bij Jumbo-Visma: 'Gorillas betaalt niet, gesprekken voor hoofdsponsorschap lopen' Wielrennen
Wielrennen

Sponsor-beweging bij Jumbo-Visma: 'Gorillas betaalt niet, gesprekken voor hoofdsponsorschap lopen'

Sponsor-beweging bij Jumbo-Visma: 'Gorillas betaalt niet, gesprekken voor hoofdsponsorschap lopen'

Jumbo-Visma heeft het deze dagen druk met het op orde krijgen van de sponsoring van de wielerploeg. Het team is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, nu Jumbo heeft aangegeven na 2024 te stoppen met de sponsoring. Daar komt nog bij dat flitsbezorger Gorillas volgens Wielerflits de sponsorbijdrage niet zou betalen.

Eerst maar eens Gorillas, dat in december van 2022 werd overgenomen door Getir voor 1,2 miljard. Sinsdien zou er geen sponsorbijdrage meer zijn betaald aan Jumbo-Visma. Gorillas is tot het einde van 2024 verbonden aan Jumbo-Visma, dat tot die tijd naar verluidt op minstens vijf miljoen euro rekent van het bedrijf. 'Inmiddels kijken advocaten van beide partijen naar de overeenkomst', zo valt te lezen.

Gelukkig is er ook goed nieuws voor Jumbo-Visma, dat met Visma en PON twee sponsoren heeft die graag een groter aandeel willen hebben in de wieler- en schaatsploeg. Daar moet dan nog een vervanger van Jumbo als hoofdsponsor bij. De supermarktketen heeft een contract tot het einde van 2024, maar wil graag eerder uitstappen als er een vervanger wordt gevonden. 'De ploeg is inmiddels met diverse multinationals in gesprek om het hoofdsponsorschap over te nemen. Terwijl er ook gesprekken zijn geweest met diverse grotere Nederlandse partijen.'

3 claps
3 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news