Jumbo-Visma stuurt Kelderman en Van Aert als kopstukken naar Zwitserland, Roglic ontbreekt dan toch Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma stuurt Kelderman en Van Aert als kopstukken naar Zwitserland, Roglic ontbreekt dan toch

Jumbo-Visma stuurt Kelderman en Van Aert als kopstukken naar Zwitserland, Roglic ontbreekt dan toch

Jumbo-Visma heeft de selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Zwitserland, die komende zondag begint. De Nederlandse ploeg rekent op Wilco Kelderman en Wout van Aert als kopstukken. Primoz Roglic, die na z'n Girozege nog even leek te flirten met Zwitserland, is er niet bij.

Bij Jumbo-Visma staan wel een boel andere renners uit de Giro aan het vertrek. Koen Bouwman, Sam Oomen en Rohan Dennis vertrokken vorige maand nog vanuit Italië. Robert Gesink miste de Giro door corona, maar stapt in Zwitserland weer op. De selectie wordt gecompleteerd door Mick van Dijke.

Ploegleider Marc Reef is in een persbericht benieuwd naar wat zijn ploeg in Zwitserland kan laten zien. 'Het is altijd afwachten hoe de vorm zal zijn na een hoogtestage, maar Wout bewees al meerdere keren dat hij er dan meteen staat. Met hem zullen we zeker kunnen meestrijden om de zege in de ritten die in een sprint eindigen. Daarnaast kan hij deze wedstrijd gebruiken om een nog hoger niveau te bereiken richting de Tour.'

Kelderman is de kopman van dienst, zo verklapte performance coach Mathieu Heijboer eerder al in gesprek met In de Leiderstrui. 'Wilco heeft zich volledig toegespitst op deze ronde. Hij trainde onlangs op hoogte, dus we kunnen spreken van een optimale voorbereiding. Hij is er klaar voor.' Met Dennis heeft Jumbo-Visma ook plannen, daar de Australiër graag top wil zijn bij het WK tijdrijden in Glasgow, in augustus. 'Hij zal deze ronde kunnen gebruiken om te zien hoe hij ervoor staat richting de WK-tijdrit. Dat is een groot doel van hem.'

Selectie Jumbo-Visma - Ronde van Zwitserland 2023

Wout van Aert
Wilco Kelderman
Rohan Dennis
Robert Gesink
Mick van Dijke
Koen Bouwman
Sam Oomen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws