Sprake van bewustzijn bij Amy Pieters: 'Amy herkent mensen en kan opdrachten uitvoeren' Wielrennen
Wielrennen

Sprake van bewustzijn bij Amy Pieters: 'Amy herkent mensen en kan opdrachten uitvoeren'

Sprake van bewustzijn bij Amy Pieters: 'Amy herkent mensen en kan opdrachten uitvoeren'

Nieuws vanuit SD Worx over Amy Pieters: Na een maandenlange coma is er bij de Nederlandse renster weer sprake van bewustzijn. Het gaat hierbij om 'enigszins non-verbale communicatie'. Een doorbraak, maar uit het persbericht blijkt ook dat er nog een boel onzeker is.

'Amy herkent mensen, heeft begrip van wat er wordt gezegd en kan steeds meer opdrachten uitvoeren', zo valt te lezen in een persbericht. 'De artsen kunnen nog geen uitspraak doen over welke restverschijnselen en resterende mogelijkheden Amy Pieters overhoudt aan het hersenletsel.'

Pieters lag sinds eind 2021 in coma

Pieters lag sinds eind december in een coma, nadat ze zwaar ten val kwam tijdens een training in het Spaanse Calpe. Middels een operatie werd haar leven gered, maar ze raakte wel in een coma, die maanden duurde. 'Sinds medio februari volgt Amy Pieters een specialistisch intensief neurorevalidatie traject bij één van de aangesloten instellingen van het netwerk EENnacoma. Vanuit deze instelling wordt toegewerkt naar een passend vervolg in het revalidatietraject', zo wordt nog gemeld.

6 claps
6 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws