Sprakeloze Girmay na ritzege in Giro: 'Ongelofelijk, ik heb er oprecht geen woorden voor' Wielrennen
Wielrennen

Sprakeloze Girmay na ritzege in Giro: 'Ongelofelijk, ik heb er oprecht geen woorden voor'

Sprakeloze Girmay na ritzege in Giro: 'Ongelofelijk, ik heb er oprecht geen woorden voor'

Biniam Girmay wist na een vermakelijke finale de tiende rit in de Giro d'Italia op zijn naam te schrijven. De Eritreeër boekte zo zijn eerste zege in een grote ronde ooit.

Intermarché-Wanty-Gobert nam het heft de hele rit in handen en was ook op de laatste beklimming meer dan aanwezig, door met klassementsrenner Domenico Pozzovivo veel aanvallen te neutraliseren. Na afloop wist de Afrikaan niet wat hij moest zeggen. 'Ik heb er oprecht geen woorden voor. We hebben gecontroleerd vanaf het begin. Het team... wat zij hebben gedaan, ongelofelijk.'

In de sprint hield Girmay vervolgens Van der Poel af, die een grote duim voor hem over had bij de finishpassage. 'Ik ben zo blij, het is echt ongelofelijk', herhaalde hij in het kortste flashinterview ooit.

Na afloop van de rit knalde de champagnefles bij het ontkurken in het oog van Girmay, waardoor hij naar het ziekenhuis moest. Op het moment van schrijven is het niet bekend wat de gevolgen zijn,

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws