Sprintsensatie De Lie slaat opnieuw toe in debuutjaar met winst in GP Monseré Wielrennen
Wielrennen

Sprintsensatie De Lie slaat opnieuw toe in debuutjaar met winst in GP Monseré

Sprintsensatie De Lie slaat opnieuw toe in debuutjaar met winst in GP Monseré

Arnaud De Lie heeft in de GP Jean-Pierre Monseré zijn tweede profzege uit zijn carrière weten te boeken. De jonge renner van Lotto Soudal klopte Dries De Bondt en Hugo Hofstetter in de massasprint, nadat het peloton in de finale in stukken was gebroken.

Vijf renners namen in de GP Monseré direct een voorsprong van vijf minuten op het peloton. Onder hen drie Belgen, een Duitser en een Brit. Thomas Joseph (Minerva Cycling), Robbe Ghys (Sport Vlaanderen), Robin Orins (Team Elevate), Jon Knolle (Saris Rouvy Sauerland) en Robert Scott (WiV SunGod) waren de gelukkigen. Zij werden even later vergezeld door Jonas Hvideberg (Team DSM), die door een gesloten overweg de oversteek wist te maken naar de kop van de koers.

Peloton in twee stukken

De finale van de race werd gekenmerkt door behoorlijk wat wind, waardoor het peloton in twee stukken uit elkaar brak. De tempoversnellingen in het peloton zorgden er tevens voor dat de kopgroep het niet tot het einde wist vol te houden. De vier laatst overgebleven klanten werden met minder dan twintig kilometer te gaan ingerekend door de eerste grote groep.

Arkéa Samsic probeerde het eerste peloton in de laatste tien kilometer te controleren, maar had daar flink moeite mee. Ludovic Robeet was een van de aanvallers, die een eventuele massasprint probeerde te ontlopen. De Franse ploeg moest tot het uiterste om de ontsnapte Belg weer terug te halen. Alleen Quick Step-Alpha Vinyl stak af en toe een mannetje bij.

Robeet gepakt, chaotische massasprint

Op twee kilometer van het einde was het voor Robeet einde verhaal. Daarna konden de ploegen zich volledig gaan richten op de massasprint. Lotto Soudal, dat zich tot dan toe redelijk afzijdig had gehouden, probeerde zich te formeren rond Arnaud De Lie. Ook Intermarché-Wanty-Gobert kwam met Gerben Thijssen opzetten. Daarachter viel een gaatje.

Quick Step-Alpha Vinyl verzorgde een chaotische lead-out, waardoor Ethan Vernon niet goed uit de verf kwam. Wie dat wel kwam, was De Lie. De jonge Belg werd goed gebracht door Jasper De Buyst en kon zo uitgaan van zijn eigen sprintkwaliteiten. In een lange sprint wist hij Hofstetter van zich af te houden. De Fransman finishte uiteindelijk als derde, nadat hij in de slotmeters nog voorbijgestoken werd door De Bondt.

Uitslag GP Monseré 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws