Sprookje Bas Tietema duurt voort: Nederlander rijdt in tweede profbestaan meteen Parijs-Roubaix Wielrennen
Wielrennen

Sprookje Bas Tietema duurt voort: Nederlander rijdt in tweede profbestaan meteen Parijs-Roubaix

Sprookje Bas Tietema duurt voort: Nederlander rijdt in tweede profbestaan meteen Parijs-Roubaix

Bas Tietema staat zondag aan het vertrek van Parijs-Roubaix. De Nederlander van Bingoal Pauwels Sauzen WB stond eerste reserve, maar door het wegvallen van Luxemburger Tom Wirtgen kwam er een plekje vrij.

Tietema is bezig aan een sprookje, daar hij zich pas korte tijd heeft gericht op een tweede leven als prof. Hij hikte er in het verleden al eens tegenaan, maar besloot in 2018 om zich op een maatschappelijke carrière te richten.

De fiets bleef echter zijn beste vriend, ook toen hij met Tour de Tietema een Youtube-serie ging opnemen. Het bleek een schot in de roos. Vanuit die productie ontstond Tour de Tietema Cycling Team, waaruit uiteindelijk de serie 'Plan Bas' werd gemaakt. Hierin werd Tietema vanaf de allereerst meter gevolgd in zijn droom om weer profwielrenner te worden.

Bingoal Pauwels Sauzen WB liet hem deze winter middels een stage meetrainen en daar maakte Tietema voldoende indruk om een contract te verdienen. Dat het snel kan gaan, blijkt wel nu Tietema zondag aan de start staat van Parijs-Roubaix. Dat blijkt tevens al zijn hele leven zijn lievelingskoers te zijn.

Selectie Bingoal Pauwels Sauzen WB Parijs-Roubaix 2022

Bas Tietema
Stanislaw Aniolkowski
Timothy Dupont
Karl-Patrick Lauk
Arjen Livyns
Milan Menten
Ludovic Robeet

Video: Tietema droomde altijd al van Parijs-Roubaix

16 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws