Spugende Laurance gaat na monstervlucht ver over de limiet voor wereldtitel: 'Ik zag sterretjes' Wielrennen
Wielrennen

Spugende Laurance gaat na monstervlucht ver over de limiet voor wereldtitel: 'Ik zag sterretjes'

Spugende Laurance gaat na monstervlucht ver over de limiet voor wereldtitel: 'Ik zag sterretjes'

Axel Laurance moest er héél diep voor gaan, tot ver over de limiet zelfs, maar de regenboogtrui bij het WK voor beloften op de weg is binnen. De 22-jarige Fransman schoof mee met de vroege vlucht, zat de hele dag vooraan en reed de laatste dertig kilometer solo. Het was net genoeg voor de man, die komend seizoen bij Alpecin-Deceuninck gaat rijden.

Terwijl de blik gericht was op de Belgen met Thibau Nys en Alec Segaert, sloop Laurance in de openingsfase al mee met een sterke kopgroep van negen. Door de regen, veel valpartijen én een stevig tempo vooraan reden uiteindelijk de meeste mannen uit die kopgroep finale. 'Ik kan het momenteel nog niet geloven. Het was niet het plan om al zo vroeg te gaan, maar door de regen was het zo zwaar en zo nerveus in iedere bocht, dat ik besloot om een groep te volgen', zo analyseert Laurance in het flash interview.

'Uiteindelijk was het goed om vooraan te zitten en daar je eigen tempo te rijden', vervolgt hij. 'Ik heb lang gewacht en wist dat het verschil constant zo'n veertig á vijftig seconden was. Ik heb mijn benen zoveel mogelijk kunnen sparen en toen er van achteruit mannen aan kwamen, ben ik gegaan. Ik moest het proberen en mijn benen voelden oké.'

Laurance zag sterretjes in finale

Toen hij eenmaal was weggereden op het bochtige finalecircuit moest er nog een hoop gebeuren. Een achtervolgende groep van vijf hijgde hem constant in de nek, maar het kwam uiteindelijk goed. 'Ik wist dat het op dit circuit mogelijk was om zoiets te doen, maar ik geloofde er niet in tot aan de laatste 500 meter. Ik zat compleet op de limiet. Het is ongelofelijk, ik heb alles gegeven en zag sterretjes in de laatste ronde.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws