Stannard tekent tweejarig contract en stapt over naar ploeg Van der Poel Wielrennen
Wielrennen

Stannard tekent tweejarig contract en stapt over naar ploeg Van der Poel

Stannard tekent tweejarig contract en stapt over naar ploeg Van der Poel

Robert Stannard maakt de overstap van Team BikeExchange naar Alpecin-Fenix. De jonge Australiër tekent een tweejarig contract en rijdt vanaf 2022 voor de ploeg van onder andere Mathieu van der Poel.

De 22-jarige Stannard reed al wat jaren bij de Australische ploeg, maar hoopt bij zijn nieuwe ploeg zichzelf op meerdere punten te verbeteren. 'Om naar Alpecin-Fenix te gaan, is een stap in de goede richting voor mij. Een geweldige kans om te leren en te ontwikkelen in mijn prestaties en op persoonlijk vlak. Het wordt een uitdaging om weg te gaan uit een Australisch team, dat me heeft gesteund sinds ik naar Europa ben gekomen. Nu ga ik naar een Belgisch team, waar ik erg naar uitkijk. De ploeg gaat duidelijk de goede kant op. De toekomst met hen is heel spannend en daar wil ik graag deel van uitmaken.'

Stannard reed ondanks zijn jonge leeftijd al een aantal jaren voor Team BikeExchange en het vorige Mitchelton-Scott. Dit jaar werd hij onder andere nog zesde in de Brabantse Pijl, die gewonnen werd door Tom Pidcock. Bij Alpecin-Fenix zijn ze blij met de komst van de Australiër. 'We zijn zeer verheugd om te melden dat Stannard vanaf 2022 deel uitmaakt van onze ploeg. Hij heeft een contract getekend voor twee seizoenen. Ondanks zijn leeftijd, brengt de Australiër al de nodige WorldTour-ervaring met zich mee', zo laat de ploeg op de eigen FB-pagina weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws